Digitalt bibliotek

Allbok

Last ned appen Allbok fra App Store eller Google Play. Det er også mulig å lese e-bøker inne på selve nettsida til Allbok. Opprett brukerkonto og koble til lånekortet ditt. Hvis du kun har et lokalt lånekort må dette registreres på nettsida og ikke i appen. Er du elev ved en skole i Rogaland kan du logge på med FEIDE.

Hvert bibliotek har et begrenset antall lisenser per e-bok, og det kan derfor forekomme ventelister på populære bøker i Allbok, på samme måte som i den fysiske samlingen.

Lånetid på e-bøkene er generelt 21 dager. Når tiden er omme, blir de automatisk levert inn. Hvis du er ferdig med boken før denne tiden, kan du levere inn selv.

Bibliofil

Bibliofil er navnet på biblioteksystemet som brukes på Sandnes bibliotek. Du kan bruke Bibliofil til mellom annet søke etter materiale, få oversikt over egne lån, reservere materiale og fornye lån. Bibliofil er tilgjengelig som nettversjon, men kan også lastes ned som en app i App Store eller Google Play

Med appen får du og et digitalt lånekort, som du kan bruka i selvbetjeningautomatene på biblioteket.

Biblioteksøk

Om du ikke finner det du ønsker å låne i vår katalog kan du bestille fra andre bibliotek i Norge. Biblioteksøk er utviklet for å gi en felles oversikt over alle norske bibliotekkataloger og gi direkte tilgang til litteratur som er digitalisert i Nasjonalbiblioteket.

I Biblioteksøk kan du finne bøker, men også andre ting som lydbøker, filmer og lignende. Lånere med Nasjonalt lånekort kan benytte tjenesten til å bestille bøker og velge å hente de på sitt lokale bibliotek.

Billedbokhylla

Mange gode billedbøker blir gamle og utslitt og forsvinner fra både bibliotek og bokhandler.

Nå er en god del av disse bokskattene likevel blitt tilgjengelig via internett.

Nasjonalbiblioteket har begynt å skanne norske bøker, deriblant billedbøker, og gjort dem tilgjengelig for alle som har internett i Norge. Dette gjelder bøker frem til og med år 2000.

Hammerfest bibliotek har laget en egen base hvor de har samlet de elektroniske billedbøkene fra Nasjonalbiblioteket.

Her finner du en liste over billedbøkene som er samlet så langt, og her kan du selv søke etter forfattere, titler og emner blant disse bøkene

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek (DFB) skal være et støtteapparat for alle landets bibliotek, så de er i stand til å betjene brukere på det flerkulturelle feltet på en effektiv måte.

Som privatperson har du tilgang til alle DFBs samlinger via ditt lokale bibliotek. Biblioteket kan bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i. Om du har et nasjonalt lånekort kan du ofte selv bestille bestemte titler gjennom søket til DFB og få det sendt til ditt bibliotek. 

Filmbib

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Logg deg inn med lånekortnummer og PIN-kode. Du kan se kortfilmer og dokumentarer av nyere dato, men og flere filmer som går tilbake i tid. Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier.

Filmoteket

Ønsker du å låne en god film når biblioteket er stengt? Nå kan du enkelt låne film med bibliotekkortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Så lenge du har et nasjonalt bibliotekkort som er knyttet til Sandnes bibliotek eller en av filialene våre kan du låne film på Filmoteket. Merk at du må ha Sandnes bibliotek som ditt hjemmebibliotek. 

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell.

Lesekroken

Lesekroken inneholder digitale lydbøker og blabøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål, nynorsk og samisk, samt 20 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge. I tillegg finn du interaktive oppgaver som puslespill og ordlotto, samt karaoke og sanger.

Passord finner du på skolesidene våre

Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket har digitalisert store deler av samlingen sin og gjort den tilgjengelig på nett. I nettbiblioteket kan du søke etter bøker, aviser, bilder og tidsskrift. Dette gjeld materiale som ikke er vernet av opphavsretten. 


Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek - NLB

NLB er biblioteket for deg som strever med å lese. 

Har du dysleksi? Svekket syn? ADHD og vansker med konsentrasjonen? Eller andre utfordringer som gjør det vanskelig å lese? Da kan du låne lydbøker gratis fra NLB

Pressreader

Du kan lese aviser fra hele verden med appen fra PressReader. Appen laster du ned til smarttelefon, fra der du vanligvis laster ned apper til mobilen din. Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til ferske aviser og tidsskrifter hjemmefra i sju dager, er å åpne appen når du er innom biblioteket og koblet til vårt trådløse nett. Etter sju dager fornyes tilgangen ved å stikke innom biblioteket og  gjenåpne appen. Det kan du gjøre i alle biblioteker som tilbyr tjenesten PressReader.

Det er også mulig å bruke PressReader i nettleseren. Adgang får du på bibliotekets datamaskiner eller via Min side – Digitale tjenester.

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er et samarbeid mellom nasjonalbibliotekene i Norge og Sverige. Det en digital tjeneste hvor man finner e-bøker og lydbøker på andre språk enn norsk.

Det er bare å opprette en bruker med en e-postadresse, og så logge inn for å lese og lytte – aldeles gratis.