Til arrangementer

DNA - Slektsforskerens puslespill

Kurs og læring
Voksne

David Widerberg Howden viser metoder og forklarer hva DNA kan finne svar på

DNA
DNA
DNA

Gratis - ingen påmelding

Dato

lør 28. oktober 2023

Tid

11:30 - 12:15

Sted

Sandnes bibliotek

Arrangør

Slekt og Data Rogaland

David Widerberg Howden har lang erfaring og er kjent fra flere saker i «Åsted Norge». Han viser metoder og forklarer hva DNA kan finne svar på.

En uomtvistelig likhet mellom oss alle er at vi er resultat av møter mellom mennesker. En vellykket tur på kino kan legge grunnlaget for et slektstre som kan bære frukter i noe som likner evigheten. Den nære og samtidige familie kan man ha en viss kontroll på, men bakover i tid blir bildet fort voldsomt stort. En ting er historien vi er blitt fortalt. Men om det har skjedd noe «ureglementert», kan historien vi trodde vi hadde kontroll over, se helt annerledes ut. Med DNA kan man finne og bekrefte slekt, nære og ukjente i nåtid, og tilbake til middelalderen.

David Widerberg Howden har drevet med slektsforskning siden 1993, og DNA siden 2013. Aktiv administrator i Norgesprosjektet-DNA og styremedlem i Norsk Slektshistorisk Forening, der han er webredaktør. Har også jobbet med DNA og slektsforskning i uløste kriminalsaker i «Åsted Norge» på TV2 (Containerbabyen) og KRIPOS (Birgitte Tengs).

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content