Til leseforslag
Omslag: "Vulkan" av Zakiya Ajmi

Eldre barnUngdom

Vulkan

Zakiya Ajmi

RomanerFamilievold Jenter Kjærlighet Krisesentre for kvinner Vennskap
Bestill

Anbefaling

Anna og moren har flyttet fra et krisesenter til en egen bolig på et nytt sted.

Anna og moren har flyttet fra et krisesenter til en egen bolig på et nytt sted. Her forsøker de å starte et nytt kapittel, men det er ikke lett å unnslippe og gi slipp på hvor man kommer fra.

Med humor, sårhet og varme fortelles en historie om kjærlighet og vennskap, om overgrep og overtramp, og om utforsking og oppdagelser; elementer som er gjenkjennelige for alle som er eller har vært ungdommer.

Zakiya Ajmi var med Vulkan nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2021.

Om boken

Kjærleik mellom menneske kjemt til uttrykk på mange ulike måtar. For Anna og mora innebar foreldras kjærleik til at dei måtte flykte til eit krisesenter, for så å flytte til ein ny by. Annas venninne, Chili, er kjærast med Oscar. For Chili betyr Oscar alt, men spørsmålet er om ho betyr like mykje for han. Annas møte med Idris er noko heilt spesielt. Men det er vanskeleg å finne sin eigen veg i kjærleiken når ein viklar seg inn i alle andre menneskes sine kjærleiksforhold. Sjølv om Anna gjerne vil starte på nytt er det ikkje lett å begynne på eit nytt kapittel når det første kapitelet aldri sluttar. Dette er ei historie om kjærleik, familie og mishandling. Forteljing for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content