Til leseforslag
Omslag: "Stygge jenter" av Lisa Bjärbo
Ungdom

Stygge jenter

Lisa Bjärbo

RomanerInstagram Jenter Mobbing Ungdomsskolen Utseende
Bestill

Anbefaling

Tenåringsjenter tar hevn!

Det er flott å lese om jenter som nekter å gå inn i en offerrolle. Her møter du tre svært ulike tenåringsjenter som selv tar tak i mobbing og uthenging.

Boken har godt driv og er ganske lettlest, og er en aktuell og gjenkjennelig bok for mange tenåringsjenter. Den kan også være interessant å ha oppe til høytlesning og diskusjon.

Om boken

Tilde, Jasmine og Eleni går i samme klasse på ungdomsskolen. Noen starter Instagram-kontoen «Stygge jenter». Her blir det lagt ut bilder av både populære og mindre populære jenter. Frykten og usikkerheten sprer seg på skolen. Hvem blir det neste offeret? De tre jentene går i samme klasse, men har knapt utvekslet et ord med hverandre - før nå. På tross av sine ulikheter bestemmer de seg for å gå sammen for å finne ut hvem som står bak kontoen. Stygge jenter er en velskrevet, høyaktuell og spennende bok. Boken kombinerer humor, vennskap og feminisme med tydelige drag av spenningsroman, og er første bok i serien Jenter. Boken er skrevet av tre av Sveriges fremste ungdomsbokforfattere, Sara Ohlsson, Johanna Lindbäck og Lisa Bjärbo. Fortelling for ungdomstrinnet.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content