Til leseforslag
Omslag: "Sjelden fugl" av Guadalupe Nettel
Voksne

Sjelden fugl

Guadalupe Nettel

RomanerBarnløshet – familiesosiologi Kvinner Svangerskap og fødsel Mexico by (Mexico)
Bestill

Anbefaling

Tankevekkende fortelling om morskap, og om ambivalensen rundt det å få, og å ha, et barn

Hva gjør du når bestevennen din plutselig skal få barn, når du trodde dere begge var enige om å unngå "den menneskelige fotlenke"?

Forfatteren er god til å utforske temaet, og ender opp med en treffende roman. Anbefales til alle som har barn, til dem som ikke vil ha barn, og til alle som en gang selv har vært et barn.

Om boken

Alina og Laura er selvstendige og karrieredrevne kvinner i midten av trettiårene, og ingen av dem har planer om å stifte familie. Laura har tatt det drastiske skrittet å sterilisere seg, mens Alina etter hvert ombestemmer seg. Da Alinas datter overlever fødselen - til tross for at legene har forberedt henne på det motsatte - og Laura blir dratt inn i livet til naboens lille sønn, blir begge kvinnene tvunget til å håndtere følelser de ikke er forberedt på. Sjelden fugl er en vakker, nyanserik og klok bok om sorg, vennskap og de utenkelige veiene et liv kan ta. Med kirurgisk presisjon skildrer Guadalupe Nettel ambivalensen i det å være mor, den vanskelige balansen mellom egne og andres behov, og den uvurderlige styrken i fellesskap.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content