Til leseforslag
Omslag: "Pageboy : min historie" av Elliot Page
Voksne

Pageboy

Elliot Page

Selvbiografier
Bestill

Anbefaling

Den kompliserte veien fram til bekreftelse av eget kjønn og identitet

Page har helt siden han var liten oppfattet seg selv som gutt, om ikke helt tydelig og bevisst. Veien derfra og fram til han sto fram som trans i 2020 har vært lang og vanskelig, og har inkludert blant annet spiseforstyrrelser og selvskading.

Det som gjorde mest inntrykk, var beskrivelsen av det enorme ubehaget ved å være i egen kropp, det vil si en kvinnelig kropp.

Dette er historien om veien til å finne, og stå for, sin egen identitet. Ikke lett verken overfor foreldre eller i Hollywood.

Om boken

Elliot Page's selvbiografi er en gripende fortelling om den lange veien han har gått for å finne seg selv. Elliot Page ble verdenskjent med hovedroller i «Juno» og «Inception». Som 33-åring, i desember 2020, kom han ut som trans på Instagram. I sin første bok forteller Elliot Page historien om hva som reddet ham gjennom denne overgangen. Om å vokse opp i den kanadiske havnebyen Halifax, om å vokse opp i Hollywood, et miljø som er besatt av tradisjonelle kjønnsroller. Om å oppdage sin egen tabubelagte seksualitet og den dype skammen over egen kropp. Om traumatiske overgrep, og om fantastiske suksesser. Om å finne sin egen identitet og den pågående reisen til seg selv. En bok med urovekkende skjønnhet og med politisk kraft.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content