Til leseforslag
Omslag: "Mysteriet med den skumle skyggen" av Kristina Ohlsson
Barn

Mysteriet med den skumle skyggen

Kristina Ohlsson

Grøssere RomanerBesteforeldre Hjemsøkte steder Skygger Spøkelser Søsken
Bestill

Anbefaling

Kan Elsa og Kalle finne ut hvem det er som spøker, og få en slutt på alt bråket i leiligheten?

Første bok i en ny serie som heter «Spøkelsesbyrået». Vi blir kjent med Elsa og Kalle som bor sammen med bestefar Nikodemus. De bor i Dunkeldal i et gult slott. Nikodemus er spøkelsesmester, og har lært bort mye av kunnskapen sin til Elsa og Kalle.

Dette er en lettlest bok med fine illustrasjoner som vil fenge de som liker serier som «Detektivbyrå nr. 2»,» LasseMajas detektivbyrå» og «Dyrehagedetektivene». Den kan passe for barn fra 6 år og oppover.

Om boken

Velkommen til Spøkelsesbyrået! Hit kommer folk som har møtt på spøkelser og som vil få dem til å slutte å spøke. Spøkelsesbyrået består av Elsa og Kalle, som vet det meste om spøkelser og spøkerier. De bor i et gult slott sammen med farfar Nikodemus. Han er spøkelsesmester i Dunkeldal og har lært Elsa og Kalle alt han kan. Denne gangen er det Frans som trenger hjelp fra Elsa og Kalle. Leiligheten hans er hjemsøkt, og han får ikke sove om natten på grunn av all støyen! Servise blir knust på kjøkkenet, noen slår lyset av og på og bøker blir dyttet ut av bokhyllen. Og noen ganger ser han en skygge midt på gulvet, selv om ingen er der. Hvem er den skumle skyggen, og hva i all verden er det den vil? Elsa og Kalle vet at det er viktig å forstå hva spøkelsene prøver å si. Bare sånn kan man komme til bunns i ekte spøkelsesmysterier. Grøss for småskoletrinnet.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content