Til leseforslag
Omslag: "Jordmoren i Auschwitz" av Anna Stuart
Voksne

Jordmoren i Auschwitz

Anna Stuart

Historiske fortellinger RomanerJordmødre
Bestill

Anbefaling

Alle bør lese og ta innover seg historien om nybakte mødre i konsentrasjonsleir

I denne boka, inspirert av en sann historie, finner du en fortelling om håp og kjærlighet i det ellers ufattelige og vonde livet i Auschwitz.

De tragiske skjebnene får hjertet til å blø, og en blir dypt preget helt fra første til siste side. Det er en fantastisk bok og viktig historie som endelig kommer fram i lyset.

Om boken

Da Ana Kaminski blir dyttet gjennom porten til Auschwitz sammen med sin unge venninne Ester Pasternak, forstår hun at gode råd er dyre. For med hennes relativ høye alder er ikke fangevokterne overbevist om at hun kan være til nytte. Men Ana er jordmor, og med papirer som kan bevise det får hun og Ester, som assistenten hennes, armene tatovert med hvert sitt fangenummer og brakt til leirens fødeavdeling. En jordmor skal bistå den fødende med å bringe barnet trygt til verden, men forholdene i leiren gjør dette til en ufattelig prøvelse. For det er nemlig ikke meningen at mange av disse barna skal leve, og de få som gjør det, de sterkeste og med mest ariske trekk, blir plassert hos tyske familier. I dette helvete på jord får Ana et glimt av håp. Ana og Ester begynner å tatovere morens fangenummer et sted der det ikke er så synlig på den nyfødte, i håp om at mor og barn kan gjenforenes. For det går rykter om at krigen nærmer seg slutten. Men så legger Ana merke til kulen på Esters mage.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content