Til leseforslag
Omslag: "Den siste isbjørnen" av Hannah Gold
BarnEldre barn

Den siste isbjørnen

Hannah Gold

RomanerIsbjørner Menneske og dyr Naturvern Arktis
Bestill

Anbefaling

Tenk deg at du ble bestevenn med en isbjørn!

Det skjer i denne nydelige og rørende historien om jenta April.

Dette er et storslått, magisk eventyr av en bok. Den er perfekt for alle som er glad i dyr, natur, vennskap og spenning. Lurt å ha kleenex liggende når slutten nærmer seg!

Boken har vakre illustrasjoner av Levi Pinfold. Den passer fint fra ca. 9 år og oppover, men veldig gjerne også til høytlesning fra 6-7 år.

Om boken

DEN SISTE ISBJØRNEN er en spennende og rørende bok om en ensom isbjørn og en modig jente med et stort hjerte. Deres unike vennskap viser at ingen er for liten til å gjøre en forskjell. April elsker å være ute i naturen, og liker bedre å snakke med dyr enn med mennesker. Hun er overlykkelig når hun får vite at hun og forskerfaren skal bo seks måneder på Bjørnøya. Alle vet at det ikke finnes isbjørn der, men allerede første kvelden er April sikker på at hun ser konturene av en isbjørn i horisonten. En ensom og sulten isbjørn som er langt hjemmefra ... som savner noe - akkurat som April. Kjærligheten til isbjørnen og naturen fører April ut på sin livs reise, og hun er villig til å ofre alt for å hjelpe sin nye venn. Men kan en ung jente gjøre en forskjell? Og går det virkelig an å være venn med en isbjørn? Fortelling for små- og mellomtrinnet.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content