Til leseforslag
Omslag: "A little life" av Hanya Yanagihara

Voksne

A little life

Yanagihara, Hanya2015

RomanerSelvskading Vennskap Yrkeskarriere USA – New York (byen)
Bestill

Anbefaling

Dette er en vond og sterk historie som du aldri vil glemme

Alle vet at Jude sliter med vonde traumer fra barndommen, men ingen vet akkurat hvor dype og grusomme de er. Men det får du som leser vite, sakte men sikkert. Dette er ikke en bok du blir glad av, for den beskriver et brutalt liv i detalj.

Men A little life er likevel en gripende bok om vennskap og om kjærlighet, og hva dette betyr for et menneske. Er du ute etter en sterk og betydningsfull roman så er dette en bok du virkelig bør gi en sjanse.

Om boken

Når fire klassekamerater fra et college i Massachusetts flytter til New York for å gjøre karriere, er de blakke, rotløse, og har bare hverandres vennskap og ambisjoner å støtte seg på. Det er snille, kjekke Willem - en fremadstormende skuespiller, JB - en snartenkt, noen ganger grusom maler som søker innpass i kunstverdenen, Malcolm - en frustrert arkitekt som jobber i et prominent firma, og den tilbaketrukne, strålende, gåtefulle Jude - gjengens sentrifugalkraft. Over flere tiår blir relasjonene dypere og mørkere, preget av avhengighet, suksess og stolthet. Deres største utfordring er å innse at Jude, nå en talentfull rettsadvokat, blir en stadig mer nedbrutt mann, hjemsøkt av traumer av en grad han frykter han ikke er i stand til å overvinne.

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content