Til leseforslag
Omslag: "16 dager på Lillehammer : folkefest, pinsfeber og floker : historien om OL 1994" av Magnus Helgerud
Voksne

16 dager på Lillehammer

Magnus Helgerud

Bestill

Anbefaling

Mimre tilbake til "Lillyhammer" 1994

Forfatteren har samlet historier fra bak og utenfor idrettsarenaene, men også litt fra selve konkurransene. Vi kan blant annet lese om rørleggerbutikken som ble midlertidig pub og om prostitusjon i OL-byen. Og selvsagt om OL-pins, som var beinhard valuta under lekene.

Dette er godt fortalte historier som kan leses av hvem som helst, men de som er gamle nok til å huske OL på Lillehammer vil nok kose seg mest med boken fordi det også vekker minner fra de dagene da Norge stoppet litt opp.

Om boken

«The best olympic winter games ever», blir det sagt om OL på Lillehammer i 1994. I denne boka gjenopplever vi folkefesten og dramaet, dag for dag. Er det utskjelte Tonya Harding som står bak overfallet på sin kunstløprival Nancy Kerrigan? Kan Espen Bredesen, jumbo under det foregående OL, vinne gull i hoppbakken? Vil Vladimir Smirnov, hele Norges favoritt-kasakhstaner, forbli den evige toer? Dette er også historien om OL på Lillehammer slik vi ikke husker det. Vi møter langrennsløperen fra Fiji, bobkjøreren som hadde kjempet seg forbi snikskyttere og krigsherrer for å komme til lekene, og rørleggeren som gjorde butikken sin om til OL-byens mest populære pub. Vi får også hilse på pinssamlere, pinsmafiaen, pinstyver og mannen som ble Lillehammers rikeste mens pinsfeberen herjet landet. Helgerud kaster samtidig et skråblikk på OL-historien - helt tilbake til den gang olympiaden var kun for mannlige utøvere «men med kvinnelig applaus som belønning».

Kontakt

Sandnes kommune
Ansvarlig redaktør: Trude Svanes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content