Sandnes bibliotek inviterte høsten 2019 alle elever fra 1.-7. trinn til å delta i en tegnekonkurranse, og formålet var at vi trengte motiv til nye bokmerker. Bokmerkene deles ut gratis på biblioteket. Vi har tidligere hatt lignende konkurranser, og bokmerkene har vært svært populære.
Kriteriene for tegningene var at de måtte være 7 x 17,5 cm. Motivet skulle inneholde noe med bøker, lesing eller bibliotek, og være i farger.
Hver elev stemte over hvilke bokmerker de likte best i sin klasse, og de tre bokmerkene som fikk flest stemmer, ble sendt til Sandnes bibliotek. En jury bestående av forfatter Inger Lise Belsvik, kunstner Cathrine Gilje og barnebibliotekar Kari Nilssen Hølland hadde en utfordrende oppgave med å velge ut 7 vinnere blant alle de flotte bidragene. Hele 16 skoler deltok med til sammen over 40 klasser.
Navnet, klassetrinnet og skolen til vinnerne kommer på baksiden av lånekortene, sammen med litt informasjon om biblioteket.
De elevene som vant, ble invitert til Sandnes biblioteket og Riska bibliotek sammen med klassen sin. De fikk en bokpremie, og klassen fikk en bokkasse til å ha på skolen.

Vinnerne er:
Karen Svanes Braut, 1. trinn på Sandved skole
Seline Natland, 2. trinn på Smeaheia skole
Mina Onsi, 5. trinn på Stangeland skole
Silje Jordal Pedersen, 3. trinn på Kyrskjevollen skole
Karsten Wasbø, 6. trinn på Kyrkjevollen skole
Iselin Sommerseth, 5. trinn på Maudland skole
Levi Fuglestad, 3. trinn på Maudland skole

Alle våre lånere kan glede seg til å ta med seg nye, flotte bokmerker hjem.

Translate »
Click to listen highlighted text!