Mange har lest og likt Rick Riordan sine fantasyserier om Percy Jackson, Gudene fra Olympos og Magnus Chase. Her lister vi opp flere fantasyserier som vi vil anbefale til sommerlesing – god sommer!

 

Almhjell, Tone – Vindeltorn (2013)
Lin mister kjæledyret sitt, sin beste venn, Rufus. Da hun finner en nøkkel merket Vindeltorn og en portal til en snødekt verden som heter Sylver, får hun mulighet til å treffe Rufus igjen, men møter også utfordringer som kan avgjøre Sylvers skjebne.

Colfer, Eoin – Artemis Fowl (2006)
Bøkene om Artemis Fowl følger det unge kriminelle geniet Artemis Fowl og hans økende involvering i en verden av feer og magi, som selv ikke han helt kan forstå.

Kaaberbøl, Lene – Skammarserien (2003) og Villheks (2012)
Lene Kaaberbøl er en dansk forfatter som har skrevet flere fantasyserier. To av de mest populære er bokseriene er Skammarserien og Villheksserien.

Pettersen, Siri – Ravneringene (2013)
Ravneneringene er en av de største, nordiske fantasysuksessene dette tiåret. Serien er original fantasy på norrøn grunn og handler om Hirka, som femten vintre gammel får vite at hun er et et menneske, et “odinsbarn”, en “haleløs råttenskap fra en annen verden”. Odinsbarn er den første boken i en serie på tre.

Pullman, Philip – Den mørke materien (1997)
Den mørke materien følger hovedpersonen Lyra, dæmonen hennes Pantalaimon og hennes beste venn Will. Parallelle univers, hekser, panserbjørner og et Aleithometer, gjør denne bokserien til en uhyre spennende fantasyfortelling. Myter, religion og vitenskap gjør den til en dyptgående, moderne klassiker som kan anbefales på det varmeste.

Sage, Angie – Septimus Heap (2007)
Serien følger Septimus Heap, den syvende sønn av den syvende sønn, som har en naturlig dyktighet i magi. Etter at han får sikret seg en lærlingkontrakt under ypperste-magiker Martha Overgård må han studere under henne i syv år.

Stephens, John – Begynnelsens bøker (2011)
Kate, Michael og Emma, tre foreldreløse barn blir dratt inn i en mystisk verden etter at de finner et magisk atlas. Serien starter med boken Smaragdatlaset.

Strandberg, Mats – Engelfors-trilogien (2012)
Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter som ikke har noe til felles – bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. For å overleve tvinges de til å samarbeide.

Tornes, Tonje – Kire (2013)
Kire er en norsk fantasyserie som bygger på sagn, eventyr og myter. Eventyrlig og skummel magi, med huldrer, nøkken, dyr og norsk folketro som bakteppe gjør dette til en knallgod leseopplevelse.

Translate »
Click to listen highlighted text!