Plutselig er rydding og minimalisme i vinden.

Her på Sandnes bibliotek har vi hatt flere kontainere så langt i år – vi rydder for å få plass til å lage publikumsareal i magasinet.

Gamle og/eller ødelagte møbler som har blitt lagret. Bøker som ikke har blitt lånt ut siden forrige årtusen. (Altså, det er en faglig vurdering inne i bildet når det gjelder kassering av bøker, som ikke bare går på utlånsstatistikk, før noen setter morgenkaffen i halsen.)

Bilde av rotet på magasinet

Men vi har også flere bøker om å rydde, som du kan låne hvis du vil finne inspirasjon til vår-ryddingen?

Vi har tidligere skrevet en anmeldelse av Marie Kondos Magisk opprydding. Har du lest den, og blitt bitt av Kondo-basillen, så er Mer ryddemagi av samme forfatter kanskje neste bok for deg?

Tenker du å ta det enda lenger, ble en kollega her på biblioteket veldig fascinert av Fumio Sasakis Farvel ting: den japanske kunsten å bli lykkelig med færre ting. Forfatteren har virkelig tatt begrepet minimalisme til seg. Kollegaen jobber med saken.

Er du ikke en av minimalistene, så kanskje du bare ønsker å få litt mer system på det du har?

Terence Conans Ryddige Hjem gir råd for hvordan man kan få oversikten og orden i sakene.

Ellers ligger Toni Hammersleys Orden & system i samme gate – hva skal man beholde og hva skal man kvitte seg med.

Ønsker du litt mer norsk bakgrunn, er Synnøves system : slik ryddet jeg meg lykkelig av Synnøve Skarbø en grei bok.

Og når man først har kvittet seg med ting, og fått orden, så er det også viktig å ikke fylle på med nye ting. Jeg ble veldig inspirert av Shoppingfri : Et år med kjøpestopp av Irina Lee.

Lykke til.

Translate »
Click to listen highlighted text!