Twilight (Evighetens kyss) – Stephenie Meyer

 

«About three things I was absoluteely positive. First, Edward was a vampire. Second, there was a part of him – and I didnt know how dominant that part might be – that thirsted for my blood. And third, I was unconditionally and irrevocably in love with him.»

Når helt normale Bella flytter til den regnfulle byen Forks og møter den mystiske Edward Cullen, skaper det problemer. Etter å ha hørt en gammel indianer legende om “de kalde”, og å ha – på mystisk vis – blitt reddet fra en bilulykke, begynner hun å legge to og to sammen.

Edward er en vampyr.

I motsetning til andre derimot, er familien til Edward det de kaller for ‘vegetarianere’, de drikker bare blod fra dyr, ikke mennesker. Men noe som første skoledag oppdager, er at Bella sitt blod, og hennes blod alene, er det mest uimotståelige for Edward og han må bruke all sin viljestyrke for å ikke ta henne. En annen unik egenskap Bella ser ut til å eie, er blokken i hjernen hennes, som hindrer Edward i å lese tankene hennes. Alt dette sammenlagt, tillagt hennes uvanlige tankesett og u egoistiske natur, gjør Edward like hodestups forelsket i henne som hun er i ham.

Men er det et farlig begjær? Når tre mindre siviliserte vampyrer kommer inn til byen og tar opp lukten hennes, er det en actionfylt jakt med de gode mot de onde, og Bella må bestemme seg for hva hun vil.

Boken er en nervepirrende og spennende bok som man kan falle rett inn i. Alle unge jenter vill leve seg inn i rollen som Bella i denne romansefylte romanen om uoverkommelig kjærlighet. Målgruppen er jenter mellom 13 og 18 år og er egnet for dem som liker å bli sugd rett inn i historier.

Jeg syntes boka er en klar bestselger og det er også de neste bøkene i serien – New moon, Eclipse og Breaking Dawn – og jeg er forelsket i alle beskrivelsene Meyer har fått inn. Når du begynner er det ikke mulig å legge boka fra seg.

-Ida Aas (15)

Translate »
Click to listen highlighted text!