VÅRE TJENESTER

 

LÅNEKORT

Lånekortet gir tilgang til Sandnes biblioteks tjenester, på biblioteket og via internett.

Du kan registrere deg som låner ved å skrive ut, og fylle ut et skjema du finner på nettsidene våre. Du tar dette med på biblioteket, og vi lager lånekortet til deg. Du kan også fylle ut skjemaet fysisk på biblioteket. Barn under 15 år må ha foreldres signatur/godkjennelse. Husk å ta med legitimasjon! Skriv tydelig!

Husk å ta med fødselsnummer hvis du skal få kort til dine barn.

Dersom du allerede har et nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek, trenger du ikke skrive ut skjemaet . Du må vise lånekortet og legitimasjon i skranken ved første besøk på Sandnes bibliotek, og akseptere lånereglementet vårt.

Har du allerede lånekort hos oss, koster det 25 kr for nytt kort.

Skal det lånes for en skole, barnehage eller institusjon ber vi om at du kontakter biblioteket direkte.

Lånekortskjema til utskrift

LÅNETIDER
Den vanligste lånetiden er fire uker, men lånetid kan variere. Innleveringsfristen står på utlånskvitteringen. Lånt materiell kan fornyes tre ganger dersom det ikke er reservert. Hvis du leverer for sent, får du gebyr. Det blir sendt et varsel tre dager før leveringsfrist for de som har epost som kontaktform. Da har du muligheten til å fornye eller levere før du får gebyr. Ta kontakt dersom du har sms eller papirbrev som kontaktform i dag, og ønsker å bytte til epost! Er du for sen, sender vi en purring. I den forbindelse legges det på gebyr. NB! Gebyret må betales selv om purremeldingen av en eller annen grunn ikke skulle nå fram.

GEBYRSATSER

Voksne Barn
1. gebyr 35 10
2. gebyr 45 10
3. gebyr 75 80

Hvis materialet ikke blir levert etter tre purringer med tilhørende gebyr, sender vi erstatningskrav. Det vil si at du må betale det materialet koster å kjøpe nytt, i tillegg til gebyrene som allerede er ilagt.

Regninger
Har du fått erstatningskrav må dette betales. Kontonummeret vårt er 3201.07.85773. Hvis du velger å betale direkte til nettbanken – husk å få med lånekortnummeret/navnet på den regningen skal betales for – så får vi slettet beløpet fra låneren. Lånenummeret står på lånekortet.

Boken kommer
Biblioteket har et tilbud til alle kommunens innbyggere, også dem som av helsemessige årsaker ikke kan oppsøke biblioteket selv. «Boken kommer» tjenesten er gratis, og tilbudet gjelder for hjemmeboende eldre, langvarige syke, funksjonshemmede som ikke selv kan komme til biblioteket. Bøkene bringes hjem til deg av frivillige fra Røde kors ca hver 4. mandag. Ansatte ved biblioteket vil finne de bøkene/lydbøkene du ønsker.
Påmelding til Unn Flesland Loukili
Tlf 911 59 161 / 51683750
eller epost: unn.flesland.loukili@sandnes.kommune.no

PC-er og internett
Vi har flere pc-er til bruk for publikum, 1 av disse står for seg selv og er for folk som trenger litt ro, 3 er reservert korttidsbruk (15 min.), 2 er reservert barn og ungdom, resten er plassert på vårt pc-rom i 3. etasje. Det er trådløst nett i hele biblioteket.

Kopiere/Skanne/Skrive ut
Vi har kopimaskin i bibliotekets 2. etasje. Denne kan kun brukes til skanning og kopiering i betjent åpningstid. Vi skanner til din e-postadresse slik at du selv kan videresende til den/de du ønsker. Denne tjenesten er gratis. Priser for kopiering og utskrift står oppslått ved kopimaskinene. Attestert kopi koster 5 kroner ekstra per side. Det må betales for ALLE sider som er skrevet ut; be om hjelp om du trenger det!

Låne rom
Vi har rom for enkeltpersoner (studieceller) og for grupper (grupperom + lesesalen). Disse er tilgjengelige i bibliotekets åpningstid og må reserveres på skjema som henger på rommets dør. Vi henger opp nytt skjema hver uke.

Leie rom
For aktiviteter/arrangementer der deltakerne må betale, tar biblioteket leie for bruk.

Translate »
Click to listen highlighted text!