Vår bibliotekar Kari har laget en oversikt over severdige og humoristiske underholdningsserier tilgjengelig for den som har Netflix og TV 2 Sumo.

After Life (Netflix)
Dette er en av mine favoritter. En herlig engelsk serie med Ricky Gervais i hovedrollen. Han spiller en livstrett og deprimert mann som har mistet kona i kreft. Han har mest lyst til å ta sitt eget liv, men har en hund han må ta seg av. Røff humor, tragikomiske situasjoner og et artig persongalleri. Sesong 2 kommer i år, og jeg gleder meg.

Atypical (Netflix)
I denne fine amerikanske komedien er hovedpersonen Sam, en tenåring med autisme. Han bor sammen med foreldre og en søster. Sam strever med å passe inn på skolen, å bli uavhengig, finne kjærligheten og med forholdet til familien. Serien er rørende og morsom. Passer for både ungdommer og voksne. 3 sesonger.

The Kominsky method (Netflix)
En virkelig god serie med Michael Douglas i hovedrollen. Han spiller en tidligere skuespiller som nå jobber som coach for unge skuespillerspirer. Han strever med utfordringer det å bli gammel medfører, og her ligger mye av komikken i serien. Vennskapet med en annen eldre mann som nylig har mistet kona, er også sentralt i handlingen. Mye humor blandet med litt alvor. 2 sesonger.

Younger (Tv 2 Sumo)
Dette er en veldig lettbeint amerikansk serie. Liza Miller er en 40 år gammel skilt kvinne med en datter som er på utveksling i India. Hun strever med å komme inn på jobbmarkedet igjen. Først da hun lyver på alderen og presenterer seg som en 26 åring, står hun plutselig med jobb i et forlag. Dette blir det mye situasjonskomikk av. Unge venner, ung og flott kjæreste. Kjekt, men ikke alltid like lett å håndtere. Korte episoder. 6 sesonger.

Sex Education (Netflix)
Denne serien må være fantastisk hvis du er tenåring, men voksne vil også ha stor glede av den. Vi følger elever på Moordale Secundary School og deres utfordringer. En forfriskende serie med et herlig persongalleri. Mye humor, men også en del alvorlige og såre temaer. Det handler om å finne seg selv, sette grenser, ta vare på og respektere hverandre, og som tittelen antyder- sex.

Grace and Frankie (Netflix)
En amerikansk serie med Jane Fonda i hovedrollen. To svært ulike kvinner blir forlatt av ektemennene sine. Mennene forteller at de er forelsket i hverandre. Livet blir snudd opp ned for damene som starter et uvanlig vennskap. De må forholde seg til eksene, ungene og utfordringer med å klare seg selv. Enkel komikk, mange kjente skuespillere. Korte episoder, 6 sesonger.

Translate »
Click to listen highlighted text!