For tredje året på rad setter Sandnes bibliotek i gang Sommerles, en digital lesekampanje for å stimulere leselysten blant byens skolebarn. Sommerles starter 1. juni og går til og med 31. august.

Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i Sandnes være med på Norges kuleste lesekampanje! Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, i fjor deltok over 105 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

I sommer kan barna registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen og løse oppgaver.

Foreldrene melder sine barn på ved å gå til Sommerles.no og registrere dem som brukere. I fjor var 1870 barn i Sandnes kommune med, og de leste til sammen 21 230 bøker! Dette er en økning på over 800 barn fra året før.

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

Sommerles.no er for barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS.

– Sommerles ledes i 2019 av Finnmark fylkesbibliotek, Østfold fylkesbibliotek og Snuti AS.

Vi gleder oss til å dra i gang årets Sommerles, og ser frem til å møte mange glade små og store leseløver igjen.

Translate »
Click to listen highlighted text!