BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLER

Klassebesøk

Alle trinn på barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler er velkommen til å besøke biblioteket. Klasser kan velge å komme uanmeldt, eller lærere kan kontakte biblioteket på forhånd for å avtale omvisning, lesestund eller bokpresentasjoner. For avtale eller spørsmål om klassebesøk, kontakt biblioteket@sandnes.kommune.no, tlf. 51 68 37 50.

Alle tredje- og åttendeklassinger i Sandnes inviteres hvert år til faste klassebesøk på biblioteket.

Elevene må huske å ta med lånekort når de besøker biblioteket med skolen.

 

Arrangement

Sandnes bibliotek utarbeider årlig et rikholdig vår- og høstprogram med mange arrangementer rettet mot barn og ungdom. Hvorfor ikke ta med klassen din på et forfattermøte?

Arrangementene er gratis, men det kreves påmelding.

Se hele programmet vårt her: https://sandnesbibliotek.no/detskjer/.

 

Nettressurser

Hvert år arrangeres leselystaksjoner for elever på alle trinn i regi av Foreningen !les. Se en oversikt over leselystaksjoner for ditt trinn her.

Nettsteder om barne- og ungdomslitteratur (Sandnes bibliotek – barn og ungdom, Barnebokkritikk, Periskop, NBU-tipset, Nynorskbok.no, Sølvberget – lesetips for barn og unge)

Lesekroken.no er et nettsted som tilbyr strømming av eventyrlydbøker og ebøker, tilrettelagt for både minoritetsspråklige, tospråklige og for personer med norsk som morsmål. Innlogging for lærere i Sandnes kommune (passord: sandnesbib).

Temapakker

I tillegg til å låne ordinære bokkasser og klassesett, kan lærere låne ferdige temapakker med bøker. Dette er bokpakker som er satt sammen og tilpasset etter emner og kompetansemål fra læreplanen.

Se en oversikt over tilgjengelige temapakker her.

 

Klassesett

Her finner du en oversikt over våre klassesett. Oppgi hvilket klassesett og hvor mange eksemplarer som ønskes i bestillingsskjema, under.

 

Bokkasser

Alle lærere kan bestille bokkasser til henting på biblioteket. Bøkene fra bokkassene kan for eksempel brukes i leseprosjekt, som klassebibliotek eller i undervisningsøyemed. Se bestillingsskjema.

 

Fyll inn ønsker for bokkasse, klassesett eller temapakke i skjemaet, under.

Skole:
Klassetrinn:
Antall elever:
Antall bøker:
Kontaktperson:*
E-post:*
Annen informasjon:

Skal bøkene til et spesielt prosjekt, ber vi om at bestillingen kommer inn i god tid, slik at bokkassene blir klare i tide. Bokkassene klargjøres på biblioteket, men må hentes og leveres tilbake av læreren selv. Tilbudet er gratis, men skolen er erstatningspliktig for bøker som ikke leveres tilbake. Ordinær utlånstid for skoler og institusjoner er to måneder.

Bøker om krim og dyr

Bøker om krim og dyr

Flere nye utgivelser for barn handler om krim og dyr, hvor dyr på forskjellige måter har roller både som hovedkarakter og som bi-karakterer. Her presenteres lesetips som omhandler dyr og spenning.

Translate »
Click to listen highlighted text!