BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLER

Klassebesøk

Alle trinn på barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler er velkommen til å besøke biblioteket. Klasser kan velge å komme uanmeldt, eller lærere kan kontakte biblioteket på forhånd for å avtale omvisning, lesestund eller bokpresentasjoner. For avtale, eller spørsmål om klassebesøk, kontakt kari.nilssen.holland@sandnes.kommune.no / tlf. 91198509.

Alle tredje- og åttendeklassinger i Sandnes inviteres hvert år til faste klassebesøk på biblioteket.

Elevene må huske å ta med lånekort når de besøker biblioteket med skolen.

Barnasby1

 

Arrangement

Sandnes bibliotek utarbeider årlig et rikholdig vår- og høstprogram med mange arrangementer rettet mot barn og ungdom. Hvorfor ikke ta med klassen din på et forfattermøte?

Arrangementene er gratis, men det kreves påmelding.

Se hele programmet vårt her: https://sandnesbibliotek.no/detskjer/.

 

Nettressurser

Hvert år arrangeres leselystaksjoner for elever på alle trinn, i regi av Foreningen !les. Se en oversikt over leselystaksjoner for ditt trinn her.

Nettsteder om barne- og ungdomslitteratur (Sandnes bibliotek – barn og ungdom, Barnebokkritikk, Periskop, NBU-tipset, Nynorskbok.no, Sølvberget – lesetips for barn og unge)

Lesekroken.no er et nettsted som tilbyr strømming av eventyrlydbøker og ebøker, tilrettelagt for både minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og for personer med norsk som morsmål. Innlogging for lærere i Sandnes kommune, passord: sandnesbib.

Bokkasser

Alle lærere kan bestille bokkasser til henting på biblioteket. Bøkene fra bokkassene kan for eksempel brukes i leseprosjekt, som klassebibliotek eller i undervisningsøyemed.

 

Klassesett

Her finner du en oversikt over våre klassesett. Ved bestilling, oppgi hvilket klassesett og hvor mange eksemplarer som ønskes.

 

Temapakker

I tillegg til å låne ordinære bokkasser og klassesett, kan lærere låne ferdige temapakker med bøker. Dette er bokpakker som er satt sammen og tilpasset etter emner og kompetansemål fra læreplanen.

Se en oversikt over tilgjengelige temapakker her.

 

Fyll inn ønsker for bokkasse, klassesett eller temapakke i skjemaet, under.

Skole:
Klassetrinn:
Antall elever:
Antall bøker:
Kontaktperson:*
E-post:*
Annen informasjon:

Skal bøkene til et spesielt prosjekt, ber vi om at bestillingen kommer inn i god tid, slik at bokkassene blir klare i tide. Bokkassene klargjøres på biblioteket, men må hentes og leveres tilbake av læreren selv. Tilbudet er gratis, men skolen er erstatningspliktig for bøker som ikke leveres tilbake. Ordinær utlånstid for skoler og institusjoner er to måneder.

Monsteret i natten

Monsteret i natten

Hele byen er skremt av monsteret som herjer i natten. Men Frank vet at monsteret ikke er farlig. Frank vet at monsteret bare vil kose. De andre barna og de voksne forstår det bare ikke.

Bøker om aviatikk

Bøker om aviatikk

Aviatikk (av latin avis ‘fugl’), handler om kunsten å fly, særlig om teknikken å fly med luftfartøy. I dette innlegget presenterer Sandnes bibliotek tre bøker om flygekunsten – en lettlest biografi for barn, en bildebok for større barn og ungdommer, og en engelsk ungdomsroman.

Translate »
Click to listen highlighted text!