Riska bibliotek

Vi har et godt utvalg av bøker til barn, ungdom og voksne i alle aldre. Vi har både faktabøker og skjønnlitteratur. I tillegg har vi filmer, blader, tegneserier og lydbøker. Her kan du også lese et utvalg dagsaviser.

Biblioteket har gratis wifi og 2 PCer til benyttelse. Du kan ta utskrifter, kopiere og scanne dokumenter.

Her kan du også spille sjakk og andre brettspill. Vi har dessuten Playstation med et utvalg spill til benyttelse. Her er det gode lenestoler og arbeidsbord.

Vi hjelper deg gjerne med å finne bøker, og kan også hjelpe deg i gang med våre digitale tjenester, bl.a. e-bøker og Pressreader (last ned og les internasjonale magasiner og aviser gratis). Våre bøker og andre medier kan også reserveres på nettsiden.

Klassebesøk og lesestund

Skoleklasser kan avtale egne klassebesøk med lesetips og informasjon om biblioteket. Barnehagegrupper kan avtale tid for å komme på lesestund. Skoleelever og barnehagegrupper er også hjertelig velkommen til vanlig bibliotekbesøk i ordinær åpningstid.
Barnehager og skoleklasser kan også bestille bokkasser via nettsiden og hente og levere dem hos oss. Bestillingsskjema er det samme som for hovedbiblioteket.

Generell informasjon

Riska bibliotek er en filial av Sandnes bibliotek, og er også skolebibliotek for Riska ungdomsskole.
 
Med lånekort her kan du også låne bøker i Sandnes bibliotek, og du kan levere dem her og omvendt. Vi tar også imot og videresender bøker du har lånt på andre bibliotek i Norge.
 
Hvis vi ikke har boka du ønsker, bestiller vi den fra Sandnes bibliotek eller andre bibliotek i Norge.
 
Riska bibliotek ble etablert i 1944, da Riska var en del av Hetland kommune. Biblioteket flyttet inn i Riskahallen da denne var ny i 1986.
 
Riska bibliotek har telefonnummer 51 62 52 56 og ligger i Riskahallen, Nøtteskjellveien 9, 4310 Hommersåk.