Riska bibliotek

Velkommen til Riska bibliotek. Her har vi har et godt utvalg av bøker til barn, ungdom og voksne i alle aldre. Vi har både faktabøker og skjønnlitteratur. I tillegg har vi filmer, blader, tegneserier og lydbøker. Her kan du også lese et utvalg dagsaviser.

Biblioteket har gratis WiFi og to PCer til benyttelse. Du kan ta utskrifter, kopiere og skanne dokumenter. Her kan du også spille sjakk og andre brettspill. Vi har dessuten PlayStation med et utvalg spill til benyttelse. Her er det gode lenestoler og arbeidsbord.

Vi hjelper deg gjerne med å finne bøker, og kan også hjelpe deg i gang med våre digitale tjenester, bl.a. e-bøker og PressReader. Våre bøker og andre medier kan reserveres på nettsiden.

Selvbetjent bibliotek

Riska bibliotek har nå fått utvidet åpningstid med selvbetjent bibliotek. Betjent åpningstid blir den samme som før – men nå kan du i tillegg låse deg inn og bruke biblioteket på egenhånd, tidlig på morgenen fra kl 07, på kveldene fram til kl 22, samt hele lørdag, søndag og mandag, hvor det tidligere har vært stengt.

For å få tilgang til selvbetjent bibliotek må du være over 18 år. Du må også være registrert som låner, samt ha signert under en kontrakt hvor du bekrefter at du kjenner gjeldende regler. Les mer her: https://sandnesbibliotek.no/selvbetjent-bibliotek/

Du kan også signere kontakten på papir på biblioteket i betjent åpningstid.

Ved inngangen låser du deg inn ved å skanne ditt fysiske lånekort eller lånekortet i bibliofil-appen, samt trykke din pin-kode.  Signert kontrakt gir også tilgang til selvbetjent åpningstid ved Sandnes bibliotek og filialene på Høle og Forsand (og har du allerede tilgang til en av disse har du også tilgang til Riska bibliotek).

Klassebesøk og lesestund

Skoleklasser og barnehager i Riska blir jevnlig invitert til klassebesøk og lesestund på biblioteket.  De er også hjertelig velkommen til vanlig bibliotekbesøk i ordinær åpningstid.

Barnehager og skoleklasser kan også bestille bokkasser via nettsiden og hente og levere dem hos oss. Bestillingsskjema er det samme som for hovedbiblioteket.

Generell informasjon

Riska bibliotek er en filial av Sandnes bibliotek, og er også skolebibliotek for Riska ungdomsskole.

Med lånekort her kan du også låne bøker i Sandnes bibliotek, og du kan levere dem her og omvendt. Vi tar også imot og videresender bøker du har lånt på andre bibliotek i Norge. Hvis vi ikke har boka du ønsker, bestiller vi den fra Sandnes bibliotek eller andre bibliotek i Norge.

Riska bibliotek ble etablert i 1944, da Riska var en del av Hetland kommune. Biblioteket flyttet inn i Riskahallen da denne var ny i 1986.

Riska bibliotek har telefonnummer 51 62 52 56 og ligger i Riskahallen, Nøtteskjellveien 9, 4310 Hommersåk.