Ready Player One av Ernest Cline

Sjanger(e): Science-fiction, roman

Om boken:

Året er 2040;

OASIS er verdens største VR-simulering, der man kan være, oppleve, og skape hva som helst. Når skaperen av simuleringen, James Haliday, dør, sendes en beskjed ut til alle OASIS-brukere. Det handler om et hemmelig «påskeegg» som er gjemt en plass i OASIS. For å finne det må man få tak i tre nøkler. Den første som finner egget blir den nye eieren av OASIS, og får hele Haliday sin formue. Det er da jakten begynner.

Boken handler om en gutt med navn Wade, kjent som Parzival i OASIS. Han bor sammen med tanten sin i en campingvogn blant stablene, tilbringer mye av tiden sin på å spille spill, se filmer, og høre på musikk fra 80-tallet. Haliday hadde stor interesse for 80-tallet, som førte til at etter hans død kom 80-talls kultur på moten igjen. Parzival og bestevennen hans, Aech, er begge eggere, som er navne på deltagerne i jakten, og er eksperter på Haliday og 80-tallet.
Dessverre prøver den manipulerende organisasjonen IOI alt de kan for å vinne konkurransen, og hvis de klarer det forsvinner friheten i OASIS. Etter begynnelsen på jakten går det flere år der ingen finner noe tegn fra noen av nøklene, men plutselig dukker det opp et navn på poengtavlen for jakten.

Mine tanker:

Jeg syntes boken var spennende og morsom. Den har masse referanser til 80-tallet, med en sci-fi atmosfære. Forskjellen mellom virkeligheten og den virtuelle verden kommer tydelig fram flere ganger i boken. Man blir godt kjent med hovedpersonen, Wade, og hvordan han tenker.

Jeg anbefaler denne boken til folk som er interessert i klassiske spill, 80-tallet og science-fiction.

Translate »
Click to listen highlighted text!