Program for Litt.Sandnes 2017

LØRDAG 4/11

Kl. 11-15         Myldrelørdag – «Hvem er du i fantasiens verden?» (på Sandnes bibliotek)

Fortellerstund med Tomas Kinck Wold, kreative verksted, fotoboks med mer. Kom gjerne utkledd som din favoritt fra bok, film eller dataspill!

Kl. 12              Lille Rosin fiser til månen (på Notabene Vågen)

Presentasjon av barneboken Lille Rosin fiser til månen ved forfatter Jimmy Berg Nilsen. I samarbeid med Commentum forlag.

4.-10. november UTSTILLING: DET NORSKE BIBLIOTEKET

I forbindelse med Litt.Sandnes blir det utendørs fotoutstilling på Mauritz Kartevold plass. Det norske biblioteket er et fotoprosjekt av Jo Straube. Det skal dokumentere hva de norske bibliotekene er, hvordan de brukes og hva de betyr. Utstillingen blir stående 4.-10. november og vil i perioden være tilgjengelig for publikum døgnet rundt.

 

SØNDAG 5/11

Kl. 12-16         Familiesøndag (på Sandnes bibliotek)

Søndagsåpent bibliotek med fortellerstund kl. 13 og 14 med Liv Brita Brodal.

Kl. 12-17         Aktivitetsdag (på Vitenfabrikken)

Fokus på hjernen, hvor Brain Architecture Game er en del av programmet. Forestillingen Hjerne det med magiker Kristine Hjulstad spilles kl. 15. I samarbeid med Vitenfabrikken.

MØT FORFATTEREN AV SUKSESSROMANEN ØYA

Kl. 16              Forfattermøte: Victoria Hislop (på Sandnes bibliotek)

Victoria Hislop er aktuell med romanen Postkort fra Hellas. Møt forfatteren i litterær samtale med Sebastian Jazdzewski. Samtalen foregår på engelsk. Varighet ca. 60 min.

 

MANDAG 6/11

Kl. 10               Forfattermøte: Stian Hole (på Høle bibliotek)

Et spennende forfattermøte om identitet og illustrasjoner med opplesning fra boken Morkels alfabet. Passer for barn på mellomtrinnet. Varighet ca. 45 min.

Kl. 10              Identitet og teknologi (på Sandnes bibliotek)

Atle Skorstad setter fokus på hvordan teknologi og sosiale medier former og influerer livet til ungdom. Varighet ca. 60 min. I samarbeid med BådeOg.

Kl. 12              Forfattermøte: Stian Hole (på Sandnes bibliotek)

Et spennende forfattermøte om identitet og illustrasjoner med opplesning fra boken Morkels alfabet. Passer for barn på mellomtrinnet. Varighet ca. 45 min.

SKJØNNLITTERÆR HELAFTEN (på Sandnes bibliotek)

Kl. 18               Lokalt forfatterskap: Morten Bjerga og Henrik Nor-Hansen

Morten Bjerga er aktuell med utgivelsen Lars O. Bru og havet med handling fra Ryfylke. Henrik Nor-Hansen ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen Termin hvor handlingen er lagt til Hommersåk. Sebastian Jazdzewski samtaler med forfatterne. Varighet ca. 60 min.

Kl. 19.30         Forfattermøte: Tove Nilsen

Tove Nilsen er aktuell med romanen Himmelske tilstander. Møt den folkekjære forfatteren til en litterær samtale på Sandnes bibliotek. Varighet ca. 60 min.

Kl. 19              Riska fra fortid til nåtid (i Riska gamle kirke)

Riska historielag presenterer boken Riska fra fortid til nåtid i Riska gamle kirke. Redaktør Enok Lauvås kåserer. Boksalg. I samarbeid med Riska historielag.

Kl. 20.00         Identitet og teknologi (på BådeOg)

Vi lever i en tid og et samfunn der det satses stort på høyteknologi og kunstig intelligens. Atle Skorstad setter fokus på dette i sitt foredrag. Varighet ca. 60 min. I samarbeid med BådeOg.

 

TIRSDAG 7/11

Kl. 10.00         Forfattermøte: Stian Hole (på Sandnes bibliotek)

Et spennende forfattermøte om identitet og illustrasjoner med opplesning fra boken Morkels alfabet. Passer for barn på mellomtrinnet. Varighet ca. 45 min.

Kl. 12.00         Forfattermøte: Stian Hole (på Riska bibliotek)

Et spennende forfattermøte om identitet og illustrasjoner med opplesning fra boken Morkels alfabet. Passer for barn på mellomtrinnet. Varighet ca. 45 min.

HELAFTEN MED IDENTITET OG INTEGRERING I FOKUS (på Sandnes bibliotek)

Kl. 18              Teaterforestilling: Min Fortelling – Min Stemme

Sju kvinner fra ulike deler av verden som alle har kommet hit av forskjellige grunner forteller om betydningsfulle opplevelser og viktige vendepunkt på livsveien. Varighet ca. 75 min.

Kl. 20.00         Debatt: Integrering, identitet og inkludering

Brennaktuell og viktig debatt om identitet, hverdagsintegrering, inkludering, opprør, etnisitet, krig og idealer med sterke navn i panelet: Sylo Taraku, Æsæl Manouchehri, Linda Hagen og Sven Egil Omdal.

 

ONSDAG 8/11

HELAFTEN MED ROCK OG POESI PÅ MENYEN

Kl. 18              Kvinner i rockeband med Janne Stigen Drangsholt (på Sandnes Brygge)

Foredraget vil se nærmere på legendariske rockebiografier skrevet av kvinner. Kort sagt – hva vil det egentlig si å være jente i et band? Varighet ca. 60 min.

Kl. 19.30         Pils & Poesi (på Sandnes Brygge)

Vi avslutter årets Litt.Sandnes med poesikveld. Det blir god stemning, pils og poesi. Pedro Carmona-Alvarez samtaler med Aud Jorunn Hakestad og Bent Eia leser egne dikt. Varighet ca. 60 min. I samarbeid med Commentum forlag.

Kl. 19:00         Når barndommen slår tilbake (på Vitenfabrikken)
Foredrag med psykolog Dag Øystein Nordanger i anledning Schizofrenidagene 2017. 2 x 45 min. med innlagt pause. Billett kr. 100. I samarbeid med Schizofrenidagene og Vitenfabrikken.

Translate »
Click to listen highlighted text!