Tidligere i måneden delte Kulturdepartementet ut sine priser for beste barne- og ungdomslitteratur for 2017. Det ble delt ut priser i sju kategorier; Litteraturprisen, Bildebokprisen, Fagbokprisen, Illustrasjonsprisen, Debutantprisen, Oversetterprisen og Tegneserieprisen.

Litteraturprisen ble delt ut til Arnfin Kolerud for Snillionen. Kolerud skriver interessant og underholdende om “kor vanskeleg det er å vere styrtrik og eit godt menneske”.

Bildebokprisen ble delt ut til Mari Kanstad Johnsen for ABC. ABC er en morsom og utfordrende alfabetbok hvor du kan finne bokstaver gjemt i illustrasjonene.

Fagbokprisen ble delt ut til Mariann Youmas for Følelser til å bli sprø av, en fagbok om følelser.

Illustrasjonsprisen ble delt ut til Iben Sandemose for illustrasjonene til Eva Jensens Kom si, kom sa, som er en diktbok.

Debutantprisen ble delt ut til Magnhild Winsnes for den grafiske romanen Hysj.

Tegneserieprisen ble delt ut til Ida Eva Neverdahl for I’m a girl and it’s fantastic, som er en samling tegneserienoveller.

Lån bøkene på Sandnes bibliotek!