På Kodeklubben i Sandnes får du lære å lage kule spill og animasjoner, få datamaskinen til å tegne og regne for deg, lære om elektronikk, og mye mye mer.

Kodeklubben er en klubb for jenter og gutter fra 8 og oppover, som vil bli bedre kjent med programmering. Kodeklubben møtes torsdager på Sandnes bibliotek kl. 17:00 – 18:30. Vil du være med?

Høsten 2018 kan Kodeklubben tilby 3 kurs:

Scratch

Micro:bit Blocks

Micro:bit Python

Kursene stiller ingen krav til forkunnskaper og all programvare for å lære kodingen er gratis, utstyr som micro:bits har vi.

Ta med egen bærbardatamaskin. Vi har et svært begrenset antall maskiner til utlån.

Medfølgende foresatte og voksne er hjertelig velkommen på alle våre kurs.

1) Scratch – Passer for deltakere fra 8 år

https://scratch.mit.edu

Scratch er et visuelt programmeringsspråk. Det fungerer nesten som Lego. En har digitale Lego-klosser som en kan bygge opp programmer med. Anbefales for helt ferske deltakere i alle aldre som ikke har programmert tidligere.

2) Micro:bit Blocks – Anbefalt aldersgrense 10 år.

Ligner på Scratch, men er litt mer avansert. Her programmerer en et lite kretskort til å vise figurer, lage lyder, og mye annet!

2) Python og Micro:bit  – Anbefalt aldersgrense fra 12 år.

Python er et tekstbasert programmeringsspråk som brukes av blant andre Google og NASA. På kurset vil vi jobbe med Python for å programmere en Micro:bit. Python passer både for dem som ikke har programmert før og for dem som har programmert før i andre programmeringsspråk.

Alle kursa er gratis.

Tidspunkter 18.10, 25.10, 01.11, 08.11, 15.11, 22.11, klokka 17:00-18:30.

Påmelding gjøres i skjemaet på denne lenken.

Der er nå dessverre fullt på alle kursene, men en kan fremdeles registrere seg, da havner en på venteliste til neste kurs.

Det er kun de som har fått bekreftelse om plass som vil være påmeldt på kurset. Står man ikke på listen, vil man ikke kunne delta. Invitasjonene vil bli sendt ut innen 30.09.

Dersom man har fått plass og ombestemmer seg, ber vi dere om å gi oss beskjed på e-post: geir.bergstrom@sandnes.kommune.no slik at de som evt. står på venteliste kan få plassen.

Translate »
Click to listen highlighted text!