Helt siden hun var 10 år har Frances Janvier hatt som mål å komme inn på eliteuniversitetet Cambridge. Hun har ingen hobbyer, for, som hun sier, det eneste hun er flink til er å få gode karakterer. Skole-Frances er plettfri, pugger hele tiden, stikker seg ikke ut og er nesten aldri med venner (som hun har ganske få av, og ingen nære).

Egentlige Frances er en helt annen. Men henne kan hun ikke vise fram, for hun passer ikke inn i universitetsdrømmen. Blant annet har hun en hemmelig interesse, den sære YouTube-podcasten Universe city. Hun tegner illustrasjoner til denne verdenen slik hun ser den for seg – og legger fan-kunsten ut på tumblr under fiktivt navn.

En dag blir hun kontaktet av skaperen av Universe City, og blir bedt om å lage illustrasjoner til episodene. Rett etterpå røper gutten i nabohuset (i fylla) at han er skaperen av podcasten. De to, Aled og Frances, finner ut at de har mye til felles, og tilbringer masse tid sammen i sommerferien. Men hvorfor er Aled så ekstremt redd for at det skal bli kjent at det er han som står bak podcasten?

Boken handler om press man legger på seg selv, og om foreldre som presser. Den handler om identitet: -Hvordan kan man få til å være seg selv? -Kan man være seg selv? -Betyr karakterer alt?

Og nei, Frances og Aled blir ikke kjærester.

Skrevet av Silje Helgevold

Translate »
Click to listen highlighted text!