I denne boka møter vi en helt vanlig familie. Torill og Sverre har vært gift i 40 år. De har tre barn. Den eldste datteren heter Liv. Hun er 40, gift med Olaf og har to barn. Hun er veldig dedikert til familien.

Midterst i flokken er Ellen, to år yngre enn Liv. Hun og samboeren strever med å få barn. Hun har hatt flere aborter, og forholdet deres blir mer og mer anstrengt etter hvert som tanken på barn blir det eneste de er opptatt av.

Yngstemann er Håkon på 30 år. Han tror bestemt på fri kjærlighet, og har ingen tro på ekteskapet. Denne bastante holdningen endrer seg plutselig da han for første gang forelsker seg skikkelig. Det er i Anna, som er helt klar for et uforpliktende forhold. Det blir ikke lett.

Hele familien reiser sammen til Roma der Olafs bror har et hus de får låne. I stedet for en herlig ferieuke der, blir familieidyllen ødelagt. Foreldrene Torill og Sverre forteller at de skal gå fra hverandre.

Boken er delt i tre fortellerstemmer. Først er det Liv som forteller, så Ellen og så Håkon. Vi får innblikk i livene deres og tankene de gjør seg angående foreldrenes skilsmisse. De er ganske sterke og voldsomme, spesielt Liv blir forferdelig opprørt.

Vi får også et spennende innblikk i forholdet mellom de de to søstrene. De har alltid misunt hverandre. Liv fordi Ellen var mye penere og hadde best drag på guttene. Ellen misunner Liv de to barna, og begge føler vel at foreldrene har vist mer omsorg til den andre. Håkon har et mer avslappet forhold til både søsknene og foreldrene.

Det er en bok om å miste et fast holdepunkt i livet. Sorg og ensomhet er også noe som går igjen i boka. Alle kan kjenne seg igjen i utfordringene denne familien står overfor.
Jeg likte boka veldig godt, og er klar for å lese flere bøker av Flatland.

Kari N. Hølland

Translate »
Click to listen highlighted text!