Tracy Chevalier er trolig mest kjent for boken Pike med perleøredobb. I denne romanen er handlingen lagt til London i 1792. Vi følger Jem og Maisie som sammen med foreldrene har flyttet fra landet til London. De to blir kjent med Maggie som er vokst opp i byen, og vet hvordan man skal klare seg her. Ved hjelp av Maggie blir de to litt bedre kjent med London.
I nabolaget ligger Philip Astleys amfiteater som opptrer med blant annet ridekunster og linedansing. Livet der preges på mange måter av teatrets aktiviteter, artistene øver på markene, og teatret sysselsetter mange folk. I huset ved siden av Jem og Maisie bor kunstneren og forfatteren William Blake, som barna blir kjent med. Boken dreier en del rundt temaene uskyld og erfaring, som i Blakes diktsamlinger Songs of innocence og Songs of experience. Herav også tittelen Uskyld i norsk oversettelse. På engelsk heter boken Burning bright. Dette er hentet fra førstelinjen i Blakes kanskje mest kjente dikt, The tyger: “Tyger, tyger burning bright”
Historien viser oss et utsnitt av London, slik det kunne ha vært å leve der i 1792. Vi tas med inn i gatene, både i Lambeth der de bor, og ut på tur i andre deler av London.
Translate »
Click to listen highlighted text!