Mange ungdomsbøker tar opp vanskelige temaer som mobbing, spiseforstyrrelser, depresjon og selvmord. Denne boken har en hovedperson, 17 år gamle Hadley,  som tilsynelatende har alt. Hun får gode karakterer, har mange venner, hun er god i idrett og familien er velstående. Men det ingen vet, er at faren slår både henne og moren. Hadley har en lillesøster som heter Lila. Hun vet ikke hva som foregår, og Hadley gjør alt hun kan for å skjule det som skjer. Hun ønsker ikke at søsteren skal gjennomgå alt det hun selv har opplevd.

Boken er delt inn i Nå og Da kapitler, og vi forstår at det har skjedd en forferdelig ulykke, og at Hadley er på sykehuset. I tilbakeblikk får vi så historien hennes. Disse hoppene i tid skaper en spenning for oss lesere, og driver historien framover.

Hverdagene til Hadley begynner klokka 5 om morgenen, da faren tvinger henne med på joggetur. Han har også fått henne til å ta flytimer, og til å spille Lacrosse som han selv gjorde. Hun har ofte vondt i kroppen av all treningen. På skolen har hun en fin og støttende vennegjeng, men ingen av dem kjenner til mishandlingen hun blir utsatt for. Så en dag endrer livet til Hadley seg voldsomt. Hun blir forelsket for aller første gang, og innleder etter hvert et forhold til Charlie. Hun må gjøre alt for å holde dette skjult for faren. Hun opplever endelig å føle ekte lykke, og har det fantastisk helt til faren finner ut hva som foregår. Da eskalerer sinnet hans, og mishandlingen blir enda verre. Moren drikker, er psykisk nedbrutt og ute av stand til å hjelpe Hadley. Men da faren viser tendenser til å begynne med mishandling av Lila også, legger Hadley en plan. Og det er denne planen som ender i et dramatisk klimaks.

Dette var en drivende god historie, spennende som en krim og veldig gripende. Forfatteren beskriver den fysiske og psykiske mishandlingen Hadley gjennomgår på en utrolig sterk og troverdig måte. Den intense kjærlighetshistorien er også veldig fint skildret.

En av de beste ungdomsbøkene jeg har lest på lenge, og den kan absolutt anbefales til voksne lesere også.

Kari

Translate »
Click to listen highlighted text!