Denne debutromanen fikk mye oppmerksomhet da den kom ut i England. Den er allerede solgt til 14 land, og en filmavtale er klar. Det er nok ikke en bok som vil vinne mange priser, til det er den for lettlest og underholdende.
Vi befinner oss i Brixton, en bydel i London. Her jobber 26 år gamle Kate i lokalavisen. Hun har nylig forlatt hjembyen Bristol, bor i et kollektiv med folk hun ikke kjenner, og hun føler seg usikker og ensom. En dag ber sjefen henne skrive en artikkel om friluftsbadet. Bydelen har ikke råd til å drive det lenger, og et privat selskap planlegger å bygge luksusboliger der. Det er her Kate blir kjent med Rosemary, en dame på 86 år som har brukt friluftsbadet hele livet. Før hun går med på et intervju, ber hun Kate ta seg et bad, og Kate liker det så godt at hun begynner å gå der fast.
Rosemary jobbet på lokalbiblioteket, men det ble nedlagt for noen år siden. Og tanken på at også friluftsbadet skal forsvinne, er uutholdelig for henne. Hun forteller Kate om hennes store kjærlighet George, og alle de fantastiske opplevelsene de hadde sammen. Mange av minnene har tilknytning til badet. De to damene blir gode venner, og setter i gang en aksjon for å redde friluftsbadet. Kate blir i den sammenheng kjent med mange nye mennesker, og plutselig er livet hennes fylt av både nye venner og noe betydningsfullt å jobbe for.
Dette er en skikkelig feelgood roman. Den minner oss på hvor viktig det er å ta vare på det som gjør et lokalsamfunn levende og verdt å bo i. Den viser også at vennskap kan oppstå når du minst venter det, og en gryende forelskelse får vi med på kjøpet.

Translate »
Click to listen highlighted text!