Jeg har humret godt over flere av Erlend Loes bøker. Årets utgivelse er intet unntak. For en herlig fantasi og fortellerglede.

Rakel blir forlatt av mannen til fordel for en dame med perlende latter. Hun møter andre menn på kafe, men får ikke kjemi med noen. Hun flytter inn i et rekkehus, og strever med å få livet på fote igjen. En dag hun er ute og graver i hagen, dukker det opp en luke, og under den dukker det opp en bratt trapp. Den viser seg å være vegen ned til helvete. Det får hun vite av damen i resepsjonen. Hun selger klippekort for turer rundt i helvete. Rakel må velge mellom dagskort, 10 klipp eller årskort.

Det skal vise seg at helvete er så fascinerende at Rakel til slutt ender opp med et årskort. Spesielt etter at hun får møte Satan, og de får god kjemi. Så god, at de til slutt får et intenst forhold. Satan forteller Rakel om sin frustrasjon over den strenge søsteren sin, men han liker godt den folkesky og tafatte nevøen Jesus. Hun får sett mye fælt, men alt overskygges av den intense forelskelsen i Satan. Snart må de bestemme seg for om Rakel skal flytte ned til ham, men hva så med ungene hennes?

En lettlest bok til å humre og kose seg med et par timer. Den er illustrert av Kim Hiorthøy.

Og en kuriositet: Satan snakker nynorsk.

Translate »
Click to listen highlighted text!