Tematikken i mange av Isabel Allendes bøker er migranter og flyktninger og det gjelder også denne boken.
En snøstorm og en bilulykke bringer tre menneskers liv sammen.
Richard Bowman en reservert, aldrende professor må ut i en snøstorm for å kjøre en av kattene sine til dyrlege. På hjemveien kjører han inn i Lexusen til den papirløse immigranten Evelyn Ortega, som kjører sin arbeidsgivers bil.

Etter ulykken dukker Evelyn opp hjemme hos Richard, og han henter leieboeren sin Lucia Maraz for å få hjelp med situasjonen.

Det kommer frem at det ligger i et lik i bagasjerommet i bilen Evelyn kjørte, og at bagasjerommet ikke kan lukkes etter krasjet. Hun tør ikke kjøre hjem til den voldelige arbeidsgiveren sin, da hun tror han er drapsmannen.

Richard og Lucia bestemmer seg for å hjelpe Evelyn med å bli kvitt liket, da Evelyn som papirløs ikke kan gå til politiet. Under bilturen får vi høre historiene deres.

Evelyn fra Guatemala som opplevde at broren ble med i MS-13, og hvor begge brødrene hennes ble drept, og hun voldtatt som et resultat av dette. Lucia forteller om sin oppvekst i Chile, og om broren som forsvant sporløst under militærkuppet i 1973, og om egen flukt til Canada.

Richard forteller om oppvekst med sin jødiske far som fikk hjelp til å flykte fra nazistene. Alltid å hjelpe flyktninger var en verdi han brakte videre til sønnen. Vi får og høre om hans ekteskap med Anita i Brasil og hans tap av begge barna.

Disse historiene griper meg som leser. Nysgjerrigheten blir og pirret på hvorfor dette liket ligger i bagasjerommet, og oppklaringen kommer til slutt i boken. Og ikke minst kjærligheten som oppstår mellom Richard og Lucia gjør boken til fin lesning. Anbefales!

Translate »
Click to listen highlighted text!