Det er en veldig sår og vond historie man får i boken «En jente og en gutt» av den danske forfatteren Morten Brask. Jeg-fortelleren er en ung mann som forelsker seg i vakre Maya. De møtes på universitetet og flytter etter hvert sammen. Maya ønsker seg veldig et barn, mens han er mer tilbakeholdene og mener de bør vente. Maya stiller til slutt et ultimatum og han går med på «prosjekt barn» for ikke å miste henne. Hun blir gravid, men naturen spiller ikke på lag og fødselen skjer alt for tidlig. Da han blir far overveldes han av en voldsom kjærlighet og omsorgsfølelse. Og så går det dessverre ikke rett vei og sorgen de opplever holder på at ta knekken på dem begge.

Usentimental og veldig sterk beskrivelse av det som skulle være den store lykke, men blir den tungeste sorgen. Teksten veksler mellom tilbakeblikk på den gang de møttes og nåtiden, med til tider ganske detaljerte beskrivelser av både situasjoner og omgivelser. Man føler sterkt med begge, likevel føles slutten ganske drastisk.

Det er en veldig god bok, men ikke lesestoff for dem som venter barn!

Det er Morten Brask sin første bok på norsk. Forfatteren har har vunnet flere priser for sine bøker og det forstår jeg godt. Leser gjerne mere av ham.

Lest av Marianne.

Translate »
Click to listen highlighted text!