«Jeg har bare en venn i verden, og jeg vet ikke hvem det er». Slik starter Agnar Lirhus’ ungdomsbokdebut. Dette er en sterk bok om mobbing og ensomhet.

Mathilde går i 9. klasse. Hun blir utsatt for mobbing av jentene i klassen. Hun har måttet avslutte alle kontoene sine på sosiale medier etter grov hets. Men mobil har hun fremdeles, og der kan det komme meldinger som «i kveld skal du dø».

Moren sliter med egne problemer, og er ikke til støtte for Mathilde. Heller ikke lærerne på skolen gjør noe for å hjelpe henne. Hun finner trøst i den virtuelle verden. Hun spiller sammen med en ukjent gutt som kaller seg Xiu, og de får et slags vennskap etter hvert. Og så har hun hunden Eddi som hun er utrolig glad i.

Forfatteren skildrer utrolig godt Mathildes følelser. De skifter mellom håpløshet, redsel, raseri og et plutselig håp. Det er en bok som er vanskelig å legge fra seg. Den er lettlest og har driv og spenning og troverdige karakterer. Det gjør at en lett kan identifisere med og kjenne seg igjen i hovedpersonene. Det er en følelsesladet bok som vil gripe mange lesere.

Den kan også sterkt anbefales som høytlesningsbok i ungdomsskolen.

Translate »
Click to listen highlighted text!