«Grøss og gru» er en ny grøsserserie for ungdom. I denne boken møter vi Kevin som nettopp har flytter til bygda Våg. Han er glad i fotball, og blir raskt med på laget der den nye klassekameraten Kåre spiller. Kevin er en dyktig fotballspiller, og markerer seg fort på treningene. Dette liker ikke Ronny, en bøllete og plagsom fyr med rasistiske holdninger. Og Kevin som er adoptert og har en mørkere hudfarge, blir raskt offer for stygge personangrep.

En dag får Kevin seg en støkk da han oppdager en gutt i garderoben som stirrer olmt på ham, og han lukter ekkelt. Da han senere nevner dette for Kåre, blir vennen likblek og ser redd ut. Det er tydeligvis et eller annet som har skjedd tidligere som ingen vil snakke om.

Etter en trening begynner Ronny nok en gang å plage Kevin, men han tar igjen med et velrettet spark. Da vaktmesteren kommer, springer Kevin hjem. Dagen etter blir Ronny etterlyst. Han er sporløst forsvunnet, og mange blir med på letingen etter ham. Kåre og Kevin er med, og da Kevin etter hvert  får høre hvilken fryktelig hemmelighet Kåre sliter med, er han enda mindre lysten på å støte på Ronny igjen.

Dette er bok med en jevnt stigende spenning, og med en litt krypende følelse av ubehag. Den er lett å lese, og har et godt driv hele tiden. En forrykende og overraskende slutt har den også.

Translate »
Click to listen highlighted text!