Den prisbelønte og populære franske forfatter og dramatiker Eric-Emmanuel Schmitt har denne gang gitt ut en novellesamling som kryper under huden til leseren.
I de fem novellene møter vi mennesker som har havnet i ekstreme livssituasjoner og av den grunn får sterke følelser og reaksjoner. Disse sterke fortellingene vekte nysgjerrigheten min og rørte meg følelsesmessig.
I tittelnovellen møter vi det homofile paret som gifter seg i skjul under vielsen til et annet par og til tross for dette andre parets uvitenhet om disse mennene, utvikles det et sterkt bånd mellom parene. I den andre novellen «Hunden» møter vi en lege som til alles forskrekkelse tar sitt eget liv når hunden hans dør. Deretter møter vi den nygifte ektemannen som dyrker musikken til sin kones avdøde ektemann, en mor som planlegger å drepe barnet hun elsker høyest og i den siste novellen paret som kastes fra lykke til ulykke på grunn av et fantasisfoster.
Eric-Emmanuel Schmitt tar leseren med på spørsmål etter spørsmål gjennom de fem novellene. Schmitt hverken moraliserer eller dømmer følelsene eller reaksjonene til karakterene sine, men overlater til leseren å reflektere. Jeg anbefaler boka på det varmeste og håper at hans siste utgivelse, novellesamlingen La Vengeance du Pardon, snarlig oversettes til norsk.

Translate »
Click to listen highlighted text!