Johanna har hatt en deilig sommerferie. Hun har vært i tre land, og lest 27 bøker. Hun gleder seg til å begynne på ungdomsskolen, og kommer heldigvis sammen med bestevennen gjennom hele livet, Georg.

Men da han dummer både seg selv og Johanna ut første skoledag, bestemmer Johanna seg for å sette vennskapet på vent, nærmere bestem i 1000 dager til ungdomsskolen er ferdig. Etter en frekk kommentar fra en av jentene i klassen, er hun også livredd for at klassekameratene skal tro at hun er forelsket i Georg. Georg på sin side blir både lei seg og sint da Johanna forteller ham om beslutningen sin.

Men det skal bli flere pinlige episoder for Johanna. Blant annet da hun under flasketuten peker på i bursdagen sin sier at hun er forelsket i en gutt som heter Johannes. Det er hovedpersonen i hennes favorittbok, Victoria, som hun har lest 6 ganger. Da læreren leser høyt hennes bokanmeldelse av denne boka, går ryktet fort om at hun er forelsket i en fantasi.

Dette er en fin bok om vennskap, om å høre til, om frykten for å være annerledes og om alt det andre en tenåring strever med. Boken er skrevet i jeg-form, og det gjør at en lett kan identifisere seg med Johanna. Jeg tror mange ungdommer vil leve seg inn i handlingen og kjenne seg igjen i de små hverdagsdramaene på skolen og hjemme.

Boken er skrevet på nynorsk, den har god flyt og er ganske lett å lese.

Den passer godt for elever fra 6.- 8. trinn.

Translate »
Click to listen highlighted text!