Bokgauken - Sandnes biblioteks blogg

Øyvind Torseter – Mulysses

En eventyrlig og underholdende tegneserie for ungdom. Armod gjør at Mulegutten må mønstre på et skip og dra på et farefullt tokt. Vi møter, i tillegg til Mulegutten, karakterer som leopardkvinnen og elefantmannen, begge fra tidligere bildebokutgivelser av Torseter. Mulysses er en spenstig omskrivning av Homers Odysseen. I Odysseen heter hovedpersonen Ulysses på latin. Slik svarer tittelen på Torseters siste utgivelse til hovedpersonen i Odysseen, men også til tittelen på James Joyces Ulysses, en modernistisk roman bygget opp i deler etter Homers episke verk.

Torseters siste tegneserie er en klassisk beretning om livet på havet. Lignende fortellinger fra havet og andre sjømannshistorier kan du lese i Tove Janssons Pappaen og havet (1966), Frida Nilssons Ishavspirater (2017) og i Jakob Wegelius sine to bøker, Legenden om Sally Jones (2006) og Morderens ape (2009).

Her er en oversikt over noen andre av Torseters bildebøker og tegneserier;

Øyvind Torseter – Mister Random (2002)

Øyvind Torseter – Avstikkere (2007)

Øyvind Torseter – Gravenstein (2009)

Øyvind Torseter – Hullet (2012)

Øyvind Torseter – Koblinger (2013)

Øyvind Torseter – Mulegutten (2015)

Inger Marie Kjølstadmyr og Øyvind Torseter – Fuglefrakken (2016)

Øyvind Torseter – Mulysses (2017).

 

Tilbake til 2017 – årets musikk

Tilbake til 2017 – årets musikk

Det virker som musikken i 2017 var mer spennende enn året før. Jeg har i hvert fall hatt en ganske lett oppgave med å plukke mine favorittalbum. Blant dem finnes til og med plater i sjangrer jeg ikke pleier å høre på. Så er jeg naturligvis overbevisst om at det finnes masse utrolig bra stoff der ute som man ikke en gang har hørt om eller som man fått anbefalt, men som det egentlig ikke har vært tid nok til å høre på. Av det som jeg klarte å få med meg i fjor var dette det absolutt beste: les mer…

Translate »
Click to listen highlighted text!