Hjertestart

Arild Andersen

Kjetil og adoptivsønnen Daniel sliter med å få hverdagen til å fungere etter mors død.

Kristoffer Joner spiller rollen som en alenefar i denne såre filmen om savn, skam, tap og slektskap. Kristoffer Bech gjør også en sterk prestasjon i rollen som sønnen Daniel.

Hjertestart er en ordentlig hjertevarmer, og viser at troen på nye sjanser, på en ny start, er av stor betydning i et forhold – både i relasjoner mellom voksne, eller som i tilfellet Hjertestart, i forholdet mellom en far og hans sønn. Film for voksne.

Reserver filmen her.

 

Annas himmel

Stian Hole

Anna vil ikke være med pappa denne morgenen, hun vil heller leke. Hun inviterer han med på en reise gjennom fantasi og lek. Sammen drar de til en fantasiverden, en himmel, hvor flyvefisken viser vei til der de usynlige bor.

Anna savner mamma, og pappa er lei. Sammen søker de forsoning og trøst i Annas himmel.

Stian Hole tegner opp et storslått univers, med et mylder av karakterer og et fantastisk miljø. Annas himmel er en bildebok som kan leses som en eventyr- og oppdagelsesbok. Den kan brukes som en inngang til døden og savnet, men mest er den en hyllest til livet, leken og fantasien.

Reserver boken her

 

Bang!

Stina Wirsen

Bang hører til i en pekebokserie for de minste. Boken handler om fem små barn som utforsker verden rundt seg. I Bang utforskes lyder, og leseren inviteres til å være med å lage lyder med hendene, føttene, munnen og stemmen.

Serien på seks bøker har skapt en voldsom debatt i Sverige. Bøkene er nå fjernet fra bibliotek i Sverige og gis ikke lenger ut fra forlagene. Bøkene ble anklagd for å være rasesterotypiske. Forfatteren selv avviste at dette var intensjonen, men har likevel bedt forlaget om å slutte å selge bøkene, og kommer ikke til å skrive flere bøker i serien. Bøkene er ikke sensurert i Norge.

Pekebøkene passer fint for de minste barna, men viser også hvor stor debatt og hvor mye engasjement barnelitteraturen kan skape hos voksne.

Reserver boken her.

 

Disse bøkene ble formidlet på pappatreff 5/11-17.

Translate »
Click to listen highlighted text!