Aviatikk (av latin avis ‘fugl’), eller kunsten å fly, særlig om teknikken å fly med luftfartøy.

 

Amelia Earhart

Ma Isabel Sánchez Vegara og Mariadiamantes (ill.)

I denne lettleste biografien kan du lese om piloten Amelia Earhart. Hun var en pioner innenfor flygekunsten og en viktig kvinnerettighetsforkjemper. Hun var den første kvinnen som fløy over Atlanterhavet. Biografien er rikelig og vakkert illustrert og forteller den spennende historien om Amelia Earhart.

Reserver boken her.

 

Fuglefrakken

Inger Marie Kjølstadmyr og Øyvind Torseter

Skredderen Pierre er en mester i sitt fag, men har en drøm som holder ham tilbake. Han ønsker å fly. I det fantastiske forsøket på å få oppfylt sine drømmer, forsøker han å sy en drakt som gjør at han kan fly.

Boken bygger på den sanne historien om skredderen fra Paris som hoppet fra Eiffeltårnet i sin tro og overbevisning på egne evner. Parallelt med historien om skredderen Pierre, forteller bildeboken også litt om flyvningens historie, fra luftskip og –ballonger, til flyvevinger og flyvemaskiner.

Fuglefrakken forteller på en overbevisende måte om menneskesinnet, og kreativitetens og genialitetens bakside. Torsteters illustrasjoner viser, slik også skredderen besitter, godt og kreativt håndverk, noe som sammen med Kjølstadmyrs tekst gjør boken til en spennende og interessant leseropplevelse.

Reserver boken her.

 

Sky chasers
Emma Carroll

En spennende, morsom og eventyrlig bok om oppfinnelsen av luftballongen.

Magpie er en foreldreløs tyv som ved en tilfeldighet havner i et drama hun aldri kunne sett for seg. Hun blir kjent med Pierre, som er en oppfinnersønn, hvis familie utvikler den aller første luftballongen. Sammen opplever Pierre og Magpie et eventyr av de sjeldne.

Denne boken inneholder det meste; spioner, oppfinnelser, dronningen av Frankrike, en sau, en hane og en gås, en tyv og en rikmannssønn.

Reserver boken her.

Translate »
Click to listen highlighted text!