Disse bøkene ble formidlet på pappatreff 5/4-18.

Megan Matovich-Noddeland og Petter Noddeland – Babytegn : åpne barnets verden (2017)

Babytegn : åpne barnets verden er en ny, spennende bok om hvordan du kan kommunisere med babyer og små barn før de har lært å prate.

Babytegn kan sammenlignes med å krabbe. Slik krabbingen er et steg på veien mot å gå, er tegn steget som kommer før talespråket. Allerede fra 4 måneders alder kan babyer forstå tegn, og mellom 6 måneder og 9 måneder er babyen i stand til å lære og ta i bruk tegn selv. På den måten kan babyen forstå foreldrene og etter hvert også gi uttrykk for egne ønsker og interesser.

For alle med små barn og uten kjennskap til tegn som kommunikasjonsform er denne boken en oppvekker, og en fin måte å lære barnet å kjenne på nye måter.

Reserver boken her.

Camilla Otterlei og Lene Ask (ill.) – Hei, lille frø! (2017)

En faktabok for hele familien om den lille babyen som vokser i mammas mage.

Hva skjer i mammas mage når hun er gravid? Hvordan oppleves det for barn og voksne når familien skal få et nytt medlem? «Hei, lille Frø!» er en leken illustrert faktabok om det lille frøet som vokser og utvikler seg til å bli et helt nytt menneske i verden.

I «Hei, lille Frø!» møter vi mamma, pappa, Storebror og Lillesøster – og det lille Frøet i mammas mage. Boka henvender seg til barn som skal få et søsken, men også til familien som helhet. Den gir økt kunnskap og skaper rom for gode lesestunder og samtaler, og boka kan også brukes som et oppslagsverk for hele familien når mamma er gravid.

Denne teksten er hentet fra forlagets nettsider.

Reserver Hei, lille Frø! her.

Pekebok – Traktor (2017)

Det er ikke alltid lett å vite hva som fenger eller interesserer de aller minste barna. En ting mange små jenter og gutter likevel ser ut å ha til felles, er en interesse for traktorer og store maskiner. Busser, båter, tog og fly virker å være fascinerende for de aller minste. Dette gjenspeiles også i kultur og litteratur som har småbarn som målgruppe – NRK Super sender barneprogrammet Store maskiner, bildeboka Lotta og maskinane er stadig utlånt på biblioteket og småbarna på bibliotekets småbarnsrom brummer og tøffer seg gjennom dagene. Traktor er en pekebok om traktorer, med ordentlige traktorbilder. Boka er kartonert, med tykke blader som tåler litt herjing.

Reserver boken her.