BIBLIOTEKETS TILBUD TIL BARNEHAGER

Barnehagebesøk / småbarnsrom

Alle hverdager har vi besøk av barnehager og avdelinger. Hit kan dere komme for å lese, leke, tegne, eller være sammen. Vi har et eget småbarnsrom for de minste barna (0 – 3 år). Det er mulig å spise nistematen i foajeen.

 

 

Lesestund

Annenhver onsdag tilbyr vi lesestund for barnehager. Våre formidlere leser og synger fra aktuelle bildebøker, dikt, rim, regler og eventyr. Passer for barn i alderen 3 – 6 år. Lesestunden er gratis, men krever påmelding. Se en oversikt over vårt program og bestill plasser til lesestund her; https://sandnesbibliotek.no/detskjer/.

Ta gjerne kontakt om din barnehage ønsker å avtale lesestund eller annet, utenom vårt faste program.

Spørsmål om lesestunder og andre avtaler rettes til biblioteket@sandnes.kommune.no / tlf. 94165957.

 

Lesestund på Riska bibliotek

Bli med å utforsk bøkenes magiske verden! Ebbe leser noen kjekke billedbøker, også synger vi litt sammen. Varighet ca 25 minutt.

Passer for barn fra 3-5 år.  Åpent for alle. Barnehagegrupper kommer til avtalt dag. Hver fredag fra 11.januar til 26. april, kl. 10.00 (med unntak av vinterferien og påskeferien).

Bokkasser / langtidslån til  barnehager

Alle barnehager kan bestille bokkasser til henting på biblioteket. Fyll inn ønsket tema eller andre ønsker i skjemaet, under. Skal bøkene til et spesielt prosjekt, ber vi om at bestillingen kommer inn i god tid, slik at bokkassene blir klare i tide. Ordinær utlånstid for barnehager og institusjoner er to måneder.

Biblioteket tilbyr også langtidslån av bøker til barnehager (50 – 100 bøker i seks måneder). Antall bøker og bokønsker føres inn i skjema, under. Husk å oppgi at bøkene ønskes på langtidslån.

Bokkassene klargjøres på biblioteket, men må hentes og leveres tilbake av barnehagene selv. Tilbudet er gratis, men bøker som ikke leveres tilbake, må erstattes.

Barnehage:
Avdeling:
Kontaktperson*
E-post:*
Barnas alder:
Antall barn:
Ca. antall bøker:
Annen informasjon:

Bøker for barn og fedre

Hver torsdag er det pappatreff på biblioteket. Den første torsdagen i måneden presenterer en av bibliotekets ansatte aktuell litteratur, film og musikk. I april presenterte vår litteraturformidler tre spennende fagbøker – les mer her!

Bildebøker med jungelforsider

Bildebøker med jungelforsider

I denne artikkelen presenteres et utvalg nye bildebøker, som alle har jungelmotiv som forsideillustrasjon. Les om fagbøker som handler om utrydningstrua dyr, eller om artsmangfoldet på jorda. Her presenteres også en fantastisk eventyrfortelling for ungdom. Eller kanskje vil du synes historien om en jente som går på oppdagelsesferd i bestemors magiske hage høres spennende ut?

Translate »
Click to listen highlighted text!