Selvutviklingsbøker

Det har kommet mange bøker om selvutvikling de siste årene, og de er blant de mest populære på biblioteket. Det handler om å få ut vårt potensiale, bli mindre stresset, få gjort mer på kortere tid, nå våre mål på jobb og privat, komme seg videre etter dårlige forhold og opplevelser, leve her og nå, nyte øyeblikket, håndtere press, ta riktige beslutninger osv., osv. Man kan bli helt svett av mengden!

Blogger, magasiner og aviser er også fylt av de samme temaene. I en så stor grad at det også er dukket opp protestbøker. –Mot perfeksjonisme, mot konstant selvutvikling. Ironisk nok er de plassert side om side med bøkene de protesterer mot, i alle fall på biblioteket, men trolig også i bokhandlene.

På Sandnes bibliotek finner du dem blant fagbøkene i 3. etasje, de fleste oppstilt på nummeret 158.1, få en oversikt over utvalget her. Vi tilbyr også flere selvutviklingsbøker som ebok. For å låne og lese må du laste ned appen eBokBib via AppStore eller Google Play, og logge på med lånernummer og pinkode. Søk på personlighetsutvikling i søkefeltet inni appen, så dukker de opp.

Ønsker du å utvikle deg selv, vil du kanskje være interessert i en av disse:
Fearless : mental styrketrening gjør deg modig av Anja Hammerseng-Edin

Kjemp for alt hva du har kjært : en fortelling om selvutvikling og personlig lederskap av Hanne Kristin Rohde.

Mental styrketrening av Cecilie Ystenes

Sov deg til suksess! : la bevisste drømmer om natten skape suksess om dagen av Judymay Murphy

#Tenksmart : nå dine mål på rekordtid! av Merete Haugli & Line Lybo Uppard

Ønsker du derimot å si at nok er nok, og være «antisuper», kan det hende disse passer bedre for deg:
Stå imot : si nei til selvutviklingen av Svend Brinkmann

Antisuper : å leve best mulig som et helt vanlig menneske av Kristine Storli Henningsen

Nokpunktet : essays om helse og verdighet av Per Fugelli

Skrevet av Silje Helgevold