VÅRE TJENESTER

 

LÅNEKORT

Lånekortet gir tilgang til Sandnes biblioteks tjenester, på biblioteket og via internett.

Du kan registrere deg som låner ved å skrive ut, og fylle ut et skjema du finner på nettsidene våre. Du tar dette med på biblioteket, og vi lager lånekortet til deg. Du kan også fylle ut skjemaet fysisk på biblioteket. Barn under 15 år må ha foreldres signatur/godkjennelse. Husk å ta med legitimasjon! Skriv tydelig!

Husk å ta med fødselsnummer hvis du skal få kort til dine barn.

Dersom du allerede har et nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek, trenger du ikke skrive ut skjemaet . Du må vise lånekortet og legitimasjon i skranken ved første besøk på Sandnes bibliotek, og akseptere lånereglementet vårt.

Har du allerede lånekort hos oss, koster det 25 kr for nytt kort.

Skal det lånes for en skole, barnehage eller institusjon ber vi om at du kontakter biblioteket direkte.

Lånekortskjema til utskrift

LÅNETIDER
Den vanligste lånetiden er fire uker, men lånetid kan variere. Innleveringsfristen står på utlånskvitteringen. Lånt materiell kan fornyes tre ganger dersom det ikke er reservert. Hvis du leverer for sent, får du gebyr. Det blir sendt et varsel tre dager før leveringsfrist for de som har epost som kontaktform. Da har du muligheten til å fornye eller levere før du får gebyr. Ta kontakt dersom du har sms eller papirbrev som kontaktform i dag, og ønsker å bytte til epost! Er du for sen, sender vi en purring. I den forbindelse legges det på gebyr. NB! Gebyret må betales selv om purremeldingen av en eller annen grunn ikke skulle nå fram.

GEBYRSATSER

Voksne Barn
1. gebyr 35 10
2. gebyr 45 10
3. gebyr 75 80

Hvis materialet ikke blir levert etter tre purringer med tilhørende gebyr, sender vi erstatningskrav. Det vil si at du må betale det materialet koster å kjøpe nytt, i tillegg til gebyrene som allerede er ilagt.

Regninger
Har du fått erstatningskrav må dette betales. Kontonummeret vårt er 3201.07.85773. Hvis du velger å betale direkte til nettbanken – husk å få med lånekortnummeret/navnet på den regningen skal betales for – så får vi slettet beløpet fra låneren. Lånenummeret står på lånekortet.

Barnehager
Bruk bestillingsskjema for å bestille bokkasser til barnehager.

Vi har fortellerstunder og lesestunder på onsdager. Se under Hva skjer.

Skoler
Bruk bestillingsskjema for å bestille bokkasser til skoler.
Byens 3.- og 8.-klasser blir invitert hvert år. De som ønsker å komme på besøk utenom dette, kan ta kontakt for å avtale.

Boken kommer
Biblioteket har et tilbud til alle kommunens innbyggere, også dem som av helsemessige årsaker ikke kan oppsøke biblioteket selv. «Boken kommer» tjenesten er gratis, og tilbudet gjelder for hjemmeboende eldre, langvarige syke, funksjonshemmede som ikke selv kan komme til biblioteket. Bøkene bringes hjem til deg av frivillige fra Røde kors ca hver 4. mandag. Ansatte ved biblioteket vil finne de bøkene/lydbøkene du ønsker.
Påmelding til Unn Flesland Loukili
Tlf 911 59 161 / 51683750
eller epost: unn.flesland.loukili@sandnes.kommune.no

PC-er og internett
Vi har flere pc-er til bruk for publikum, 1 av disse står for seg selv og er for folk som trenger litt ro, 3 er reservert korttidsbruk (15 min.), 2 er reservert barn og ungdom, resten er plassert på vårt pc-rom i 3. etasje. Det er trådløst nett i hele biblioteket.

Kopiere/Skanne/Skrive ut
Vi har kopimaskin i bibliotekets 2. etasje. Denne kan kun brukes til skanning og kopiering i betjent åpningstid. Vi skanner til din e-postadresse slik at du selv kan videresende til den/de du ønsker. Denne tjenesten er gratis. Priser for kopiering og utskrift står oppslått ved kopimaskinene. Attestert kopi koster 5 kroner ekstra per side. Det må betales for ALLE sider som er skrevet ut; be om hjelp om du trenger det!

Låne rom
Vi har rom for enkeltpersoner (studieceller) og for grupper (grupperom + lesesalen). Disse er tilgjengelige i bibliotekets åpningstid og må reserveres på skjema som henger på rommets dør. Vi henger opp nytt skjema hver uke.

Leie rom
For aktiviteter/arrangementer der deltakerne må betale, tar biblioteket leie for bruk.

 

Innlevering kan gjøres i luken i Elvegata når biblioteket har stengt. I bibliotekets åpningstid oppfordrer vi til bruk av innleveringsautomaten inne i våre lokaler.

1. etasje (foajeen) har vi oppslagstavle ved trappen som kan benyttes ved forespørsel. Vi har også en liten krok med benker ved inngangen til heisen hvor barnehager/SFO kan sitte og spise medbrakt måltid.

I 2. etasje finner du avisene og tidsskriftene ved inngangen. Skjønnlitteraturen for voksne inneholder samlingene roman og novelle, dikt, skuespill, lydbøker, humor, fantasy, engelsk, andre språk, tilpasset og tegneserier. Samlingene for barn og ungdom er bildebøker, barn, barn+ og tenåring og har flere underkategorier. Vi har også et bredt utvalg av film og lydbøker. Tegneserier for barn, ungdom og voksne finner du i nærheten av skranken. I etasjen har vi tre utlånsautomater og innleveringsautomat og vi ber om at våre lånere benytter disse. Vi kan også tilby fargeleggingshefter, playstation og brettspill. Det er ett toalett i etasjen.

I 3. etasje har vi fakta- og fagbøkene. Faglitteraturen er ordnet etter et tallsystem som heter Dewey. Det er sortert etter nummer og dernest bokstaver. Biografiene står på et eget rom sammen med klassisk musikk. Lokalsamling for seg selv. Her kan man sitte ned i ro og fred. Filmer og musikk for voksne finner du også i denne etasjen. Vi tilbyr studieceller og grupperom, samt en stille lesesal. Denne brukes noen ganger til arrangement og møter. Det er også mulig å låne/leie denne hvis man skal ha et møte/arrangement med mange deltakere (for mange til et grupperom). I etasjen er det kaffemaskin, vannmaskin og to toaletter. De fleste pc-ene for publikum er plassert i denne etasjen, i et eget rom. Man kan lese aviser fra hele verden via tjenesten Press Reader på alle pc-ene. Spør i skranken hvis du vil bruke Nasjonalbibliotekets digitale avistjeneste.

I 4. etasje har vi også kontorene våre.

 

 

Ebøker
Ebøker er tilgjengelig for gratis lån via appen ebokbib. Denne fås for iOS og Android-enheter og kan lastes ned fra AppStore eller Google Play, logg inn med lånernummer og pinkode. Det fungerer best med lånernummer som er registrert i nasjonalt register. Ta kontakt hvis du har lokalt lånekort (vanligvis lånenummer som begynner på 1102). Lån forsvinner når lånetiden går ut og gebyr vil dermed aldri påløpe. Det er mulig å låne fem ebøker samtidig. Utlånstiden er vanligvis tre uker.

Filmbib.no
Strømmetjeneste med norske kortfilmer og dokumentarer. Logg inn med nasjonalt lånekort og pinkode. Ta kontakt hvis du ikke har nasjonalt lånernummer.

Det flerspråklige bibliotek
Fellestjeneste for hele landet. Vi låner inn for deg på ditt språk, maks 5 stk om gangen. Sjekk på dfb.deichman.no om ditt språk er tilgjengelig. Her kan du også søke etter bøker og finne ut hva du vil låne.

PressReader
Les aviser fra hele verden i din egen stue. Har du appen fra pressreader.com behøver du bare å åpne den når du er på biblioteket så kan du ta ferske aviser med deg hjem. Du har da tilgang i 72 timer, deretter må du fornye på biblioteket. Det kan du gjøre i alle biblioteker som tilbyr tjenesten PressReader.

 

Translate »
Click to listen highlighted text!