Program for Litt.Sandnes 2016

Lørdag 29. okt. kl. 10-14: Harry Potter Aktivitetsdag
Dette blir en forrykende Harry Potter dag! Valghatten bestemmer hvilket hus du hører til, du kan lage magiske effekter i tre forskjellige verksteder (husk å få billett) og Tomas Kinck Wold forteller magiske eventyr kl. 10.30 og 11.30. Vi håper du kommer utkledd slik at du kan være med i vår kostymekonkurranse (registrering frem til kl. 12.45), vi har fotoboks slik at du kan få et fint bilde av deg selv utkledd. I bibliotekets foaje utkjempes det trollmannsdueller og det blir overraskelser rundt om i biblioteket. Kom og vær med. Fri entré.

Lørdag 29. okt. kl. 13: Møt lokale forfattere
Engwall Pahr-Iversen, Hjalmar Sunde, Atle Skarsten, Jack Rostøl,Nils Helge Amdal. Sandnes Historielag lanserer sin årbok 2016. Fri entré.
Sted: Vatne Bokhandel

Lørdag 29. okt. kl. 19: Harry Potter-battle
Rad Crew med live podcast om Harry Potter fra Sandnes bibliotek. I panelet stiller Jostein Hakestad og Ingerlise W. James fra Rad Crew og gjester i panelet er to unge Harry Potter-fans fra Sandnes, Silje Eliassen og Frida Jørgensen. For ungdom og voksne. Entré kr. 50.

Søndag 30. okt. kl. 13-15: Trylleri med Tulliball
Sandnes bibliotek holder søndagsåpent fra kl. 12 til kl. 16 og den kjente og kjære klovnen Tulliball tryller og traller og lager ballongfigurer i allslags farger. Fri entré.

Mandag 31. okt. kl. 10: Kreativt verksted
Francis Kamau lager inspirerende, lærerikt og produktivt verksted for elever på barnetrinnet.
Sted: Høle bibliotek

Mandag 31. okt. kl. 18: Fotball redder verden
Hvilken betydning har fotball som integreringsarena? Debatt med forfatter Peder Samdal (Mario Balotelli forklarer Europa), Anel Raskaj, spiller på Sandnes Ulf og Kosovos landslag og Øyvind Jacobsen, daglig leder av IL Brodd og prosjektet Idretten er fargeblind. Debatten ledes av Cathrine Sandnes. Fri entré.

Mandag 31. okt. kl. 18: Kriminell aften
Sylvelin Vatle, Gerhard Våland Sund og Egil Foss Iversen skriver spenningsbøker. De forteller om hovedpersonene sine og diskuterer kriminallitteraturens sterke rolle i norsk bokbransje. Fri entre. Enkel servering..
Sted: Glattcellene i den gamle politistasjonen, Elvegaten

Mandag 31. okt. kl. 19.30: Janne Stigen Drangsholt
Janne Stigen Drangsholt samtaler om sitt forfatterskap med hovedvekt på sin nyeste roman om Ingrid Winter.
Entré kr. 100 (inkl. et glass vin/mineralvann) Aldersgrense 18 år.

Mandag 31. okt. kl. 20: Målfrid J. Frahm Jensen – Morgendagen blir fin
Vi markerer Målfrid J. Frahm Jensens forfatterskap gjennom 15 år med poesi og «noko attåt». Fri entré. Arr. Commentum forlag.
Sted: Elvegt. 25 (høyre inngang)

Tirsdag 1. nov. kl. 10: Kreativt verksted
Sted: Riska bibliotek

Tirsdag 1. nov. kl. 12: Anna Folkestad
Sted: Sandnes bibliotek

Tirsdag 1. nov. kl. 17: Hvordan inspirere andre?
Trond Ullenes deler noen av sine beste tips for deg som vil bli en inspirator. Egil Foss Iversen inspirerer til en bedre jobbhverdag. Salg av kaffe og varm sjokolade. Commentum forlag er arrangør.
Sted: Pralin sjokoladeverksted. Langgt. 34

Tirsdag 1. nov. kl. 18: Krigskveld
Møt journalist og forfatter av Nådeløse nordmenn, Eirik Veum. Veum vil fortelle om sitt forfatterskap samt presentere sin nyeste bok Det svenske sviket for første gang. Atle Skarsten fra Militærhistorisk forening i Rogaland forteller om boken Farlig kyst: Glimt fra okkupasjonen. Velkommen ombord. Entré kr. 100. Boksalg og signering.
Sted: MS Gamle Rogaland ligger ved den gamle oljekai i Sandnes havn, vis-a-vis det nye bygget til Sandnes sparebank.

Onsdag 2. nov. kl. 10: Anna Folkestad
Forfatteren Anna Folkestad tegner og forteller fra bøkene om de populære pingvinene Unni og Gunni. Fri entré.
Sted: Høle bibliotek

Onsdag 2. november kl. 12: Anna Folkestad
Sted: Riska bibliotek

Onsdag 2. november kl. 18: Arne og Carlos
Kom og del noen kreative timer med de kjente designerne, tekstilkunstnerne og forfatterne. Entré kr. 200.

Onsdag 2. november kl. 19.30: Bydelen Riska er 50 år
Riska historie- og museumslag presenterer Bydelen Riska er 50 år. Fri Entré.
Sted: Riska gamle kirke

Onsdag 2. november kl. 19.30: Pils og poesi
Et møte med poet og dramatiker Kristin Auestad Danielsen, debutant Jan Kidøy og Jack Rostøl. Marita Aksnes om Sigbjørn Obstfelder. Åpen mikrofon. Inngang kr. 100.
Sted: Melkebaren i Sandnes

Følgende restauranter tilbyr en spennende, litterær meny: Charles & De, Fogo og Mondo.