Hei, jeg er en bibliotekar student fra Stavanger. Som nå i nesten 5 uker har hatt praksis her på biblioteket. I anledning av Sommerles kampanjen tenkte jeg jeg kunne skrive en liten liste med bok-anbefalinger for de av dere som planlegger å ta del i sommerles kampanjen. God sommer, og ha det gøy med sommerles kampanjen! 😀

Borge, Øistein – Kidnapperne fra Subcity (2006)
13 år gamle Nino Glass sitter alene i et gammelt hus i Norge etter hans far forsvant i fra en gate i London. Med hjelp av hans venn: delfinen Solo krysser Nino Nordsjøen og drar over til England for å finne faren, som han er overbevist over at er bortført. Reisen for å gjenfinne sin far bringer unggutten inn i Londons underverden i et spennende eventyr. Boken er Norsk.

Colfer, Eoin – Halvmåne Detektivbyrå (2007)
Filip Måne, 12 år, er byens yngste privat detektiv. En serie merkelige tyverier setter gutten i gang med en sak som ikke er like opplagt og enkel som han kan ha trodd.

Jones, Gareth P. – Arvingene (2013)
Lorelli og Ovid er foreldreløse arvtakere til et stort slott de alene deler på. Tvillingene har for vane å prøve å drepe hverandre, og selv om de etterhvert prøver å slutte denne vanen fortsetter drapsforsøkene bare å komme.

Landy, Derek – Skranglebein Likanes (2007)
Et skjelett har kommet til livet igjen for hevn mot en ond heksemester. Skranglebein Likanes var detektiv i sitt tidligere liv, og evnene fra den tiden kommer godt til bruk da han jakter på den farlige heksemesteren.

Pratchett, Terry – Magiske Maurits og hans gløgge gnagere (2002)
Den smarte gatekatten Maurits har en plan for å skaffe penger. Han går i lag med en fattig gutt og noen intelligente rotter for å svindle penger fra folk, men ting går ikke helt som planlagt og Maurits og rotttene blir innviklet i noe litt farligere enn de hadde ventet seg.

Snicket, Lemony – En grufull begynnelse (2000)
De tre foreldreløse Violet, Klaus og Sunny finner seg i knipe etter knipe i dette som er en grufull begynnelse på et forferdelig eventyr. En brann tar deres foreldre, og deres nye verge virker ikke helt trygg.

Hilsen Mats.