En postmann skal levere et brev fra en advokat til K. Mustermann som har arvet en ENORM pengesum fra en søkkrik grandonkel i Amerika. Når postmannen kommer fram til adressen, står det K. Mustermann på ALLE ringeklokkene. Postmannen vet derfor ikke hvilken K. Mustermann som skal ha brevet.

Mange har sett navnet K. Mustermann på en ringeklokke, men få vet hvem han eller hun er. K. Mustermann er et fiktivt navn firmaet Siedle setter på ringeklokkene de produserer. Ofte blir navnet stående lenge, så det kan se ut som det bor mange K. Mustermann i en bygård. Denne boken tar for seg hvem denne mystiske K. Mustermann kan være. Øivind Horvei har laget illustrasjonene og latt elleve forfattere boltre seg med å fortelle historien om like mange K. Mustermann.

Det er blitt en virkelig spennende bok med detaljrike og finurlige tekster og illustrasjoner å undersøke og undre seg over. Boken er skrevet på både bokmål og nynorsk. Her er det både lengre prosatekster og korte dikt. Boken er hos oss satt til å passe best for mellomtrinnet, men den kan godt leses av voksne og leses høyst til mindre barn som vil ha stor glede av denne. Her er mye tekstuelt og visuelt å stusse over. En flott og lekende bok som setter fantasien i sving hos store og små.

Tekstene i boken er skrevet av Eivor Vindenes, Simon Stranger, Per Olav Kaldestad, Mette Karlsvik, Lina Undrum Mariussen, Audun Mortensen, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Terje Thorsen, Olav Øyehaug, Knut Nærum, Ingeborg Arvola, Gro Dahle.

Idé og illustrasjoner: Øivin Horvei.

 

Translate »
Click to listen highlighted text!