Helmer er utrolig glad i dyr, og spesielt hunden Matilda som han fikk for et par år siden. De er bestevenner, og Helmer er mer sammen med henne enn klassekameratene. Foreldrene har fått ham inn i korpset hvor han spiller cymbaler. De synes han må ha en hobby til utenom hunden sin. Her blir han kjent med Eline som er usedvanlig glad i korpsmusikk. De pleier å slå følge hjemover, og hun har også blitt veldig glad i Matilda. Men en dag Helmer er i parken skjer det noe forferdelig. Matilda kommer ikke når han roper på henne. Hun springer rundt en mann og bjeffer, og mannen som viser seg å hete Lars Kristian Løvensprett, blir rasende. Han forlanger å få navnet og adressen til Helmer, og noen dager senere er han i huset deres da Helmer kommer hjem. Han overdriver voldsomt da han forteller foreldrene til Helmer om Matildes gale oppførsel, og truer med å kontakte politiet. Det hele ender med at de må levere Matilda tilbake til oppdretteren. Helmer er helt knust, men da han forteller alt til Eline, bestemmer hun seg for at de må prøve å få henne tilbake. Hun og Helmer legger en plan.

Dette er en fortelling for alle som er glade i dyr. Den er enkel og lettlest. Ingen dyptgående person- eller miljøskildringer her. En fin bok både til høytlesning og til å lese selv.

Fra ca. seks år og oppover.

Skrevet av Kari Nilssen Hølland