Sara er 9 år, og hun har en storesøster som heter Emilie som er 14 år. Foreldrene jobber mye, og er litt stresset innimellom, men stort sett er de blide og greie. De leser for Sara om kveldene og hver fredag samles familien til fredagskos.

Men så skjer det noe som forandrer det gode livet til Sara. Moras bestevenninne dør og hun etterlater seg en sønn, fem år gamle Steinar. Saras foreldre bestemmer at han skal få bo hos dem. Plutselig må Sara dele rom med en gutt hun synes er dum og bortskjemt. Han får viljen sin hele tiden, griner mye og krever masse oppmerksomhet. Selv om Sara innerst inne vet at det er synd på ham, klarer hun ikke la være å irritere seg. Så bestemmer hun seg for å endre på situasjonen, og måten hun gjør det på, overrasker resten av familien.

Det er lett å sette seg inn i den frustrasjonen Sara føler, og også hvor vanskelig det er for foreldrene hennes som er i sorg. Mange barn som har kjent på følelsen av sjalusi, vil kunne kjenne seg igjen i denne boken. Den kan fungere fint som høytlesning og til å diskutere følelser med barn.

Språket er enkelt, med korte setninger og mye dialog. Den har koselige illustrasjoner i friske farger.

Boka passer godt fra aldersgruppen 6-12 år, men voksne kan også ha nytte av den. Den gir god innsikt i hvordan barn kan reagere når de får livet snudd opp ned.

Kari Nilssen Hølland

Translate »
Click to listen highlighted text!