Barnasby1

Kan et hårstrå, en seng ellet et pissoar være kunst? Hvordan fremstilte Picasso sin kjæreste i et bilde etter at det ble et brudd mellom dem? Kan man lage kunstutstillinger under vann?

Om disse og andre spennende ting fortalte kunsthistorikeren Mette Torstensen under Barnas by på Sandnes bibliotek. Onsdag, torsdag og fredag i forrige uke tok vi imot ca. 550 barn fra forskjellige skoler i Sandnes. Stemningen under hvert eneste av Mettes foredrag var fabelaktig og det var veldig kjekt å høre om bl.a. Marcel Duchamp, Marina Abramović og Vincent van Gogh.

Den delen av arrangementene som det unge publikummet likte kanskje enda bedre var verkstedene. På fire stasjoner plassert rundt om i hele biblioteket kunne man lage mosaikk, jobbe med q-tips, skulptere og lage bilder av revet papir.

Her kommer noen bilder fra disse kreative dagene (og vi vil også benytte anledningen til å takke Mette, kommunens kulturkontor og ikke minst alle besøkere for et flott samarbeid):

bb21

bb18 bb19 17 bb16